habercim19.com özgür haber özgür yorum

İftira, uydurma, gerçek dışı

SPOR

Belediye eski Başkanı Muzaffer Külcü, yeni şehir stadının toplam maliyetine ilişkin rakamlar için, "İftira, uydurma, gerçek dışı." dedi.

Belediye eski Başkanı Muzaffer Külcü, kamuoyunda yeni şehir stadının toplam maliyetine ilişkin yapılan yorum ve değerlendirmelere cevap verdi. Külcü, yeni stadın maliyetine yönelik rakamlar için “İftira, uydurma, gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur.” ifadelerini kullandı.

İşte Külcü’nün o açıklaması:

Başkanlık dönemimizde şehrimize kazandırdığımız Çorum Şehir Stadyumu’nun toplam maliyeti ile ilgili özellikle sosyal medya başta olmak üzere bir kısım genel medyada iftira boyutunda rakamlar dolaşıyor. 180 milyon TL’ye yaptırıldığı haberi yapılmaktadır.

Stadyumun ihale bedeli 59 milyon+KDV’dir. İş bitene kadar ihale yasasından kaynaklanan muhtemelen %10 civarında fiyat farkı ödenmiştir.

Sözleşmesine imza attığımız bedel budur. İşin bitirilme bedeli de budur. Bunun dışında yazılan, konuşulan rakamlar uydurmadır. Gerçeklerle uzaktan yakından alakası yoktur.

Ayrıca TOKİ’nin, Spor Bakanlığı’nın yaptırdığı stadyumlar dahil olmak üzere ihaleleri yarım kalıp, tasfiye edilip yapımı 4-5-6 yıl sürmeyen istisnai birkaç stadyumdan birisidir.

Yine ilgilenenler başkaca stadyumların maliyeti ile mukayese ederlerse Çorum Stadyumunun çok ekonomik bir maliyetinin olduğunu da göreceklerdir.

Ümit ederim bundan sonra haber yapacaklar sorup Belediye’den doğru rakamları alırlar ve belki gerçek dışı rakamları yazanlar da haberlerini düzeltirler.”

Yorumlar (22)

Tolga 4 Yıl Önce

Çok mu gerekliydi? Çorum için acil ihtiyaç mıydı?

Recep 4 Yıl Önce

Helal olsun. Külcü olmasa, çorum turan atlamaza zekiye halil ibrahime kalsa hala kasaba olarak kalacaktı.

Salih 4 Yıl Önce

Degerli Baskanim lutfen bu aciklama gayet yerinde ve gerekli. Lakin lutfen tahriklere kapılıpda goz bebegimiz Corum Belediyemizle karşı karşiya gelip fitnecilerin ekmeğine yağ sürme. Bizdeki muhalefet chp den beter. Sua akar yolunu bulur. Hem esek ölür kalır semeri yigit ölür kalır eseri demißler. Sana duşen mevcut yönetime destek olmak. Bir araya gelin düşman çatlatın. Gerçek ak partililer bunu isiyor sizden. Altin çamura düşmekle çamur olmaz. Halil ibrahim aşkın iyi niyetle calışıyor hepimiz ons destek olmamiz lazim. Adamlar gece kurtla bur olup suruye saldiriyorlar sabah cobanla birlikte ağıt yakiyorlar. Bu fitneye firsat vermeyin

Yunus 4 Yıl Önce

Devlette devamlılık esastır. Bu konuda belediye yönetimi sessiz kalmamalı . Sessiz kalarak Muzaffer Külcü ye zarar vermiyor Belediyeye zarar veriyor .

Cesur 4 Yıl Önce

Külcü efendi senin hesaba göre KDV Dahil 100&10 fiyat farkı ile 80 Milyon arsa payı ne kadar 30 Milyon da ona de ettimi 110 milyon.. Her şehirde Bakanlığın yaptığı Stadı hangi akla Belediye bütçesinden yaptın da Bakanlığa devrettin.. Şimdi sen söyle 110 Milyon lira ile Çorum'a neler yapılabilir di..

Başgan 4 Yıl Önce

Sn.Başkan o günün TL si ile 65 milyon TL.bugünün TL si ile 170 milyon TL ediyör.Kur hesabi ile sanki Memleket süper lig de top oynuyor da bu denli stad yaptık. Arkadaş asfaltı olmayan kaldırımı olmayan imar planından kaynaklı mağdur olan mahalleler varken sizin üstünüze vazife olamayan stad cami okul gibi hatta bazi organizasyonlara imkan vermeniz ne denli doğru.Sanırım kendinizi unutturmamak için arada faydası olmayan savunmalarla ben burdayım demeniz ayrı muamma.Sizi Cumhurbaşkanı görevden neden aldı onu izah edin. Diğerlerini vatandaş biliyor.

Çorumlu 4 Yıl Önce

Sen mi bitirdin. Firmalar isyandaydı be para alamıyoruz, teslim etmeyiz diye. Hangi ilde belediye yapmış stadı,okulu,camiyi. Borç batağına böyle soktun işte memleketi. Koskoca gs,bjk tokiye yaptıır stadını bizim belediyede para gani tabi. Bu başarı mıdır şimdi? Bir de çıkmış konuşuyor. Çorumlu, yutma bunları. Başarı o stadı tokiye, okulu meb'e, camiyi de diyanete yaptırtabilmektir. Borca batırarak başarılı olunmuyor.

Tolgaya cevap 4 Yıl Önce

Sayin tolga sadece sana şu cevabı vereyim rize yeni stad afyon yeni stat eskisehir yeni stat kayseri yeni stat samsun kocaeli urfa malatya diyarbakir antep bursa kocaeli antalya v.s. v.s.v.s.anladin sen onu.Artık cağ atlayin çağ.Bizim stad dokülüyodu.Tabiki lazim.Allah Sayın Külcüden razı olsun Çoruma kazandırdığı için

MUZO 2 4 Yıl Önce

HEM ÇALIŞTI HEM DE ÇA......DEMEK İSTİYOR YORUMCULAR.BİZ ÖYLEYİZ Kİ ÖYLE İDARE EDİLİYORUZ.

Can 4 Yıl Önce

Noldu fiyat farkını da mı külcü getirdi.dolara da mı külcü müdahale etti hayırdır kardeşim getirdiğiniz adam bir işe yarayıp sayın külcünün başlattığı projeleri tamamlıyor kendinin bir projesi yok diye mi bu kadar linç ediyorsunuz..Çorbis ne kadar gerekliyse stadyum da o kadar gerekli boş boş konuşup işkembeden sallamayın

Mertçe 4 Yıl Önce

Külcü'ye Allah razı olsun diyenlere,Allah gözünü açsın akıl versin diyorum. Her zaman şaibe ile anılan bu isim Külcü madem bu kadar iyiydi neden görevden alındı. Kendi reklamını yapan bu kişiyi Allah'a havale ediyorum.

Ha gayret 4 Yıl Önce

İhtiyaçlar hiyerarşisi denen bı şey var. Çorum bütün dertleri bitti de biz mi bilmiyoruz. Stat belediyenin işimi. Siz önce alt-üst yapınızı yapın. Ondan sonra bu işlere girin. Çiftlik caddesi cam değirmeni sokakta kanal boyu olan yolbenim bildiğim üç senedir bozuk. Her araba geçtiğinde bir ton toz kalkıyor ve orada insanlar yaşıyor. Aynı yere belediye camii yapmış. Çevredeki camiler boş, yeni yapilan da boş ama hangi akillinin işi ise ihtiyaç olanı degilde ihtiyaç olmayanı yapmışlar. Sizi ve sizin gibi zihniyetleri kınıyorum. Bide ne olur bu işlere Allah'ı katmayin.

Türk 4 Yıl Önce

Reis sayesinde vekil oldun, başkan oldun. İnsanoğlu çabuk unutuyor. Şimdi yine onun görevlendirdiği adama yani ona ve davaya zarar veriyorsun. Ayıp olmuyor mu? Bu mudur vefa? Verince iyi de alınca kötü mü oluyor reis?

Ha gayret 4 Yıl Önce

İhtiyaçlar hiyerarşisi denen bı şey var. Çorum bütün dertleri bitti de biz mi bilmiyoruz. Stat belediyenin işimi. Siz önce alt-üst yapınızı yapın. Ondan sonra bu işlere girin. Çiftlik caddesi cam değirmeni sokakta kanal boyu olan yolbenim bildiğim üç senedir bozuk. Her araba geçtiğinde bir ton toz kalkıyor ve orada insanlar yaşıyor. Aynı yere belediye camii yapmış. Çevredeki camiler boş, yeni yapilan da boş ama hangi akillinin işi ise ihtiyaç olanı degilde ihtiyaç olmayanı yapmışlar. Sizi ve sizin gibi zihniyetleri kınıyorum. Bide ne olur bu işlere Allah'ı katmayin.

Sözüm Meclisten içeri 4 Yıl Önce

"Stadı belediye planladı, hastane yanımıza geldi" demiş bir yerde. Hastanenin yeri Belediye Meclisinde oylanmış ve belirlenmiştir. O maddeyi meclise sunan kimdir? CHP meclis üyeleri değildir herhalde. Zaten bu işte karar makamı belediyedir. Belediye izin vermeseydi çivi bile çakılamazdı. İftira, uydurma ve gerçek dışı olan budur.

Ulukan 4 Yıl Önce

Yalan-Dolan=== Hastane arazisini kim belirlemiş bakalım...... Toplantıda konuya ilişkin olarak söz alan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Asfalt Şantiyesi karşısında bulunan eski Karayolları arazisi üzerinde sağlık alanı olarak işaretlenmiş yer hakkında heyete bilgiler verdi. Başkan Külcü, İmar planında yapılacak değişiklikler ve belediyemize ait arsaların tahsisi ile 101 dönüm araziye kavuşmuş olacaklarını söyledi.

yurttaş 4 Yıl Önce

Stadın yeri yanlış, geçmişte ödenen her parayı bugünün kuruna göre hesaplar sanız doğru hesaplamış olmazsınız. Bu kıt kaynaklarla gerekli miydi belediyenin üzerine vazife mi tartışılır.

Vurguncu 4 Yıl Önce

Bu Kulcu hala gundemde duruyorya onu anlamiyorum. Neden bu adama dokunmuyolar. Cumhurbaşkani niye gorevden aldı bunu. Onu açıklasın

Bim 4 Yıl Önce

Hastane bahcesine Onkoloji hastsnesi yapiliyo hani stat vardi. hastalar rahatsiz oluyodu.bunu da külcu mu yapti.yapmistir.atin iftiralari adama.hastanede bahcesinde gezen yilanlari bile kulcuye bagladilar.hayret.

hoca 4 Yıl Önce

sayın külcü siyasete dönmek için bir çıkış noktası arıyor,gündeme gelmek ve orda tutunmak istiyor.soru şu ,hangi siyasi partide devam edecek onu konuşalım.DEVA mı.GELECEK mi

Vedat 4 Yıl Önce

Külcü zeki adam. Gündemde kalmak için elinden geleni yapıyor. Bana göre yanlış yapıyor. Gereksiz polemiklere giriyor. Boş verrrr gitsinnn. Senin yanındakiler bile sattılar seni. En yakının baştan sattı. Ben para değil dost biriktirdim diye basına demeç verdi. Diğer yardımcıların hala şu anki başkanın yanında pervane gibi dönüyorlar. Neyse...

Cengaver 4 Yıl Önce

Hastane içinde yorum yapsana sayın külçü

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.