habercim19.com özgür haber özgür yorum

Belediye kamulaştırıp yıkıyor

YAŞAM

Çorum Belediyesi kamulaştırdığı binaları yıkıyor.

Çorum Belediyesi’nin şehir içi ulaşımını rahatlatacak yeni yol açma çalışmaları kapsamında kamulaştırma çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Bu kapsamda satın alınan ve kamulaştırılan binalar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Yeniyol Mahallesi Kulaksız Sokak’ta bulunan betonarme bina, yol genişletme çalışmasına engel olması nedeniyle satın alınarak yıkımı yapıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehir içi trafiğini rahatlatmaya yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmalardan birinin de yeni açtıkları yol güzergâhlarında kalan yapıların kamulaştırılması ve sonrasında da yıkılması olduğunu ifade ederek, “Kıbrıs Caddesi’ne bağlanan bu sokakta yol genişletme çalışmalarımızın ardından şehir içi trafiği de büyük ölçüde rahatlayacak. Yıkım çalışmalarının ardından ekiplerimiz altyapı çalışmalarını gerçekleştirip asfalt serim çalışmalarına başlayacak.”dedi.

Yol genişletme çalışmaları ile bölgede yaşanan trafik sorununun önemli ölçüde azalacağına vurgu yapan Başkan Aşgın, yeni satınalma ve kamulaştırma çalışmalarının devam edeceğini ve satın aldıkları ve kamulaştırdıkları yerlerin yıkılarak yol genişletme çalışmalarına dahil edileceğini sözlerine ekledi.

3 YILDA 1 MİLYON 412 BİN M2 KAMULAŞTIRMA

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, göreve geldikleri günden bugüne kadar 1 Milyon 412 bin metre kare satınalma ve kamulaştırma yaptıklarını vurguladı.

Başkan Aşgın, 1 Milyon 385 bin m2’lik alana sahip Çimento Fabrikası arazisi ve şehir içerisinde muhtelif bölgelerde yaptıkları 27 bin m2 kamulaştırmaya önemli kaynak aktardıklarını kaydetti.

Yorumlar (5)

1919 2 Yıl Önce

ÇORUM GAZİ CADDESİ VE İNÖNÜ CADDELERİNİ ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATIP, İSTANBUL İSTİKLAL CADDESİ GİBİ NOSTALJİK TRAMVAY HATTI YAPILIRSA ÇORUMUN ÇEHRESİ DEĞİŞİR,FARKLI BİR ŞEHİR OLUR.

Susmuş 2 Yıl Önce

Devane yolunu işgal eden camiye benzer kaçak yapı ne zaman yıkılacak acaba?

Ayşe 2 Yıl Önce

Namazgahta yıktığınız ev karşılığı ev sahibi olmak adına yeni konut alanı tahsis edildi. Ama hala bir ses yok. Proje hazır ama icraat yok.yıkılan ev sahipleri kirada!?. Saygı ile duyurulur..

Cemil pamuk 2 Yıl Önce

Sayin baskanim bu ulucami nin alt tarafi eski evler ne zaman yapilacak yollari hazir ve tokimi veya mutahitletlermi yapacak buna acil bir careki sehir guzellessin

Necip 2 Yıl Önce

Mimar Sinan mahallesinin durumu ne olacak binalar 38 40 yıllık binalar asansör yok kentsel dönüşümü haketmiyormu bi sonraki seçimimi bekleyelim

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.