habercim19.com özgür haber özgür yorum

Çorum'da ulaşım ve suya yeni ayar

YAŞAM

Belediye Meclisi’nin bu ayki oturumunda gelir tarifesindeki değişiklikler görüşülecek.

Belediye Meclisi’nin bu ayki oturumunda gelir tarifesindeki değişiklikler görüşülecek. Bu kapsamda, Çorum'da 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle ulaşım ve su fiyatlarında değişikliğe gidiliyor.

Vatandaşı doğrudan ilgilendiren su ve ulaşım gibi hizmetlerde de yeniden fiyat düzenlemesi yapılıyor.

Kentte toplu ulaşım ücretleri, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren artacak. Tam akıllı kart bilet fiyatı 5.75 liradan 6,75 liraya çıkacak.

ÖĞRENCİLERE ZAM YAPILMADI

Çorum'da yeni yılla birlikte öğrenciler toplu ulaşımdan yine eski fiyat üzerinden yararlanacak. Abonman sisteminden yararlanan öğrenciler 1 aylık 90 binim için 175 lira ödüyordu. Yine öğrenciler için hayata geçirilen 1 aylık sınırsız biniş ücreti 250 TL olarak uygulamaya devam edecek. Öğrencilerin tek binim abonman ücreti ise 4,25 liradan 50 kuruş artırılarak 4,75 liraya çıkacak.

0-5 TON ARASINDA SU TÜKETİMİNE ZAM YOK

Çorum'da 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle su fiyatlarında değişikliğe gidilecek. 5 tona kadar olan su tüketimlerine zam yansıtılmayacak. 5 ton ve üzerinde ise çeşitli oranlarda zam uygulanacak.

10 TON KULLANIM 3.25'DEN 4,90'A ÇIKACAK

Yeni yılda uygulanmaya geçecek tarifeye göre, meskenlerde 5 tona kadar olan su kullanımları mevcut 2,54 liradan fiyatlandırılacak. 10 tona kadar su kullanan meskenler ise 3,25 yerine artık 4,90 lira ödeyecek.

TASARRUFLU SU KULLANIMINA TEŞVİK

11-20 ton arası 3,65 lira olan tüketim bedeli, yeni yılda 5,90 liraya çıkacak. 21-30 ton arası 3,80 liradan 6,50 liraya yükselecek. 31 ton ve üzeri su tüketenler ise 4 lira yerine artık ton başı 7,25 lira ödeyecek.

BAĞLARDA TARİFE KATLANACAK

Yeni yapılan düzenleme ile yılbaşından itibaren bağ ve bahçelerde kullanılan sular ayrı ücretlendirilecek. Bağ evleri ve bağ konutlarına içme suyu maksadıyla verilen suyun 'sulama amaçlı' kullanılması nedeniyle fiyatlandırma farklı olacak. Söz konusu yerlerde 0-10 ton arası 3,25 yerine 4,90 lira olacak. 20 ton ve üzeri ise 15 liradan fatura edilecek.

VAKIF VE DERNEKLERE İNDİRİMLİ TARİFE

Öte yandan yeni tarifede, vakıflarla kamu yararına çalışan dernekler için ayrı bir düzenlemeye gidildi. Daha önce ticarethanelerle aynı tutulan vakıf ve kamu yararına çalışan dernekler için artık farklı bir ücretlendirme yapılacak.

Yorumlar (21)

Tuna 1 Yıl Önce

Yaşlılara ücretsiz yapın, ekmek almaya, mahalle camisi dururken çarşıya gitsinler. Aç aç okuldan kursa giden öğrencilere indirim yapacağınıza zam yapın. Aferim(!)

Aslında olan.! 1 Yıl Önce

Yapistir gelsin, .ili .bo acima! Bi esnaf tanidigimin bi sozu vardi Müsteri sakala banzer kazidikca cogalir, musteriyi kazikladikça hosuna gider musteri cogalir derdi kulaklari cinlasin ayni taktik ver coşkuyu oylar cogalsin;)

Çorum 19 1 Yıl Önce

CHP li belediyelere takoz mecliste sen yap zammı yap zammı ballı borekli imar ranti

Sinan emiroğlu 1 Yıl Önce

Hani otobüsü kullanan fakir halktı . O yüzden zam vermeyerek Çorum ULŞ AŞ’i iflas ettirmiştiniz niye zam üstüne zam yapıyorsunuz. Yoksa fakir halk zenginleştide bizimmi haberimiz yok

Emekli 1 Yıl Önce

Bugün iki binimlik kartı 20 liraya aldım. Allah'tan korkun aldığınız para haram olsun yazıklar olsun bu dönemde bu kadar fahiş fiyat olur mu?

Kenan 1 Yıl Önce

diğer illerde ındirim oluyor çorumda pahalanıyor olmadı

Bilen 1 Yıl Önce

Ankara'da 30 km ye 8 TL veriliyor. Çorum da en uzak mesafe 10 km 6.75 bence çok pahalı zam bir daha gözden geçirilmeli.

Çorum 19 1 Yıl Önce

İller bankasından devletten sonsuz destek ama hizmet başarı sifir

Byy 1 Yıl Önce

Habercim19 bile zam diyememiş ayar veya guncelleme der oldu biyerlerden korkumu var yoksa yaranma amacimi?. Herseye gelen ayar ve guncelleme kadar emekli asgari ucretli ve diger calisanlarin gelirlerinede ayar ve guncelleme yapilmasi hususunuda haber yap tabiki .... yoksa

Heri 1 Yıl Önce

Ankara'da yüzde elli indirim Çorum'da bindirim bu nasıl iştir benden değilsen batmaya mahkumsun değil mi! Biraz ahlak ve adalet ...

Can 1 Yıl Önce

Bence yapsınlar, birileri de veriyor mehteri, mehter verenlerde ya engelli kartı ya da yaşlı kartı vardır, sokakta görseniz senden benden dinç, senden benden gençtir :))

Gökcer 1 Yıl Önce

Başlık yaparken ayar deyil de zam yapıldı yazsaydınız keşke..

Mustafa Kiraz 1 Yıl Önce

Sayın yetkililer kartlı sisten su abonelerine niye indirim yapılmıyor. Sayaç okuması yok bu nedenle suyu harcamadan peşin alım yapılıyor. 25 tona kadar en düşük tarifeden yapılmalıdır.

Sorumlu 1 Yıl Önce

Bağlarda su kullanımı ücreti 10 tona kadar olan belli.20 ton üzeride belli.10 ile 20 ton arasını yazmamissiniz.suyu yine az değil çok tüketen karlı olacak.. Otobüs ücretlerine zam yapılması doğru değil.Zaten pahalı.Ogrenci için uygun.65 üzeri için zaten bedava arada kalan yaş grubu zorda.iki tarafın toleransini araya yüklüyorsunuz.Dogru değil...Kültür gezilerinin diyetini ödeyeceğiniz gibi algılamak istemiyorum ama belirledi

kadir 1 Yıl Önce

vakıf ve dernekler dediği tamamı değil ama sadece ensar ilim yayma süleymancılar gönder gelsin hiç ders almadık fetöden yeni cemaatler büyütüyoruz.

Zam zam zam 1 Yıl Önce

Belediye CHP'li, meclis cogunlugu AKP'li olunca , belediyeyi zor durumda birakmak icin yapip suyu indiriyorlar (Ankara'daki gibi). Ama bizim Corumda kafalarina gore kendileri calip , kendileri oynuyorlar. Lafa gelince soyleyiz boyleyiz, icraata gelince zam zam zam. Birde hangi dernek ve vakiflara indirimli veriyolarmis merak ettim. Hangi tarikat ve cemaatler bunlar.

DAVUD 1 Yıl Önce

Ankarada meclis kararıyla izin verilmeyen su zammı Çorumda neden jet hızıyla geçiyor. Yaklaşık %50 gibi bir zam haberi veriyorsunuz. Haberin başlığı 'ayar' Suya ve ulaşıma zam manşeti bile atamıyorsunuz. 5 tona kadar zam yok demişsiniz. Gelişmiş bir ülkede kişi başına düşen su miktarından haberiniz var mı? Ön ödemeli su kullananlar kaç liradan su alacak? Yılbaşında asgari ücretli memur ve emeklide de 'ayar' bekliyoruz.

Doğan 1 Yıl Önce

Yazıklar olsun asgari üçreliden al tüm kamu kurumarından alma rabbim soracak 6.75 az 10 tl yapın

Hakan 1 Yıl Önce

Belediye olarak suya zam yaparken 2 kere düşünün.halk zor durumda 5 ton nedir 4 kişilk bir ailenin su gideri en az 10 ton

Ilhan Çatal 1 Yıl Önce

Ankarada su fiyatlarına indirim yapan akp çorumda bindirim yapıyor. Unutmasınlar mazlumun ahı indirir şahı bunu kenara yazsınlar

enes 1 Yıl Önce

belediyeye geçen şey daha uygun olmalı boşa yol yapan makam araçlarının yakıtını halk otobuslerine aktarın bedava bile olur belediyenin onunde makam aracı dolu

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.