habercim19.com özgür haber özgür yorum

Ekmek satışına yeni düzenleme

YAŞAM

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir işletme, koronavirüs tedbirleri kapsamında ekmek satışına yeni bir düzenleme getirdi.

Çorum’un Sungurlu ilçesi Akçay Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir gıda market, koronavirüs tedbirleri kapsamında ekmek satışına yeni düzenleme getirdi.

Vatandaşların ekmeği elle seçmesinin önüne geçilirken, steril eldivenli ve maskeli bir tezgahtar ekmeği servis ediyor.

Virüsün yayılmasını önlemek adına kendilerince tedbir aldıklarını söyleyen İşletme sahipleri, “Gıda anlamında en çok dokunulan madde de ekmek olarak dikkat çekiyor. Ekmeği üreten ustalarımızdan tutun, ekmeği vatandaşa veren tezgahtarımız, eldiveninden kılık kıyafetine kadar her şeyin tedbirini aldık. Vatandaşlarımız hiçbir endişe duymasın. Gönül rahatlığıyla hijyen kurallarına uyan fırınımızdan ekmeklerini alabilirler” dedi.

Vatandaşlar uygulamanın isabetli bir yöntem olduğunu belirtirken, benzer tedbirlerin bütün fırınlar ve satış noktalarında yapılmasının gerekliliğine dikkat çektiler.

Yorumlar (4)

A.Ç. 4 Yıl Önce

Çorum merkezde de buna benzer uygulama var. Ancak tezgahtar eldiven ve maske kullanıyor fakat aynı eldivenle hem ekmek veriyor, hem de para alıp veriyor. Uyarınca ise "biz kendimizi koruyoruz" diyor.

Bir Vatandaş 4 Yıl Önce

Eldivenle ekmeği poşete koyuyorsun sonra aynı eldivenle para alıp veriyorsun. Parada virüs varsa eldivene bulaşıyor oradan da halka. O yüzden eldivenlerin sürekli değiştirilmesi lazım. Yada ekmeği veren kişiyle para alıp veren kişi ayrı olması lazım.

İLHAN 4 Yıl Önce

ÖNLEM ALINMAZ İSE BU HASTALIK EN ÇOK FIRINDAN,SİMİTÇİDEN , PASTAHANEDEN VE KURU YEMİŞÇİDEN YAYILACAK YANİ AÇIKTA SATILAN VE YIKANMADAN YENEN YİYECEKLER YAYILACAK. YA OTOMATİK PAKETLEMEYE GEÇİLECEK YADA ALLAH KORUSUN DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ??!!!

Ünal bilgili 4 Yıl Önce

Alaca ilçesinde zirve ekmek fırını nda çalışıyorum ekmek veren ile para alan farklı kişiler böylelikle vatandaş da memnun bizde

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.