habercim19.com özgür haber özgür yorum

Hadis Profesörü Kavaklıoğlu vefat etti

YAŞAM

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Hadis Ana Prof. Dr. Mahmut Kavaklıoğlu vefat etti.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Kavaklıoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Bir kaç gündür gribal rahatsızlık yaşadığı öğrenilen Kavaklıoğlu, dün gece rahatsızlanarak Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Hastanede tedavi altına alınan Kavaklıoğlu, hayatını kaybetti.

Mahmut Şamlı'nın dünürü olan Kavaklıoğlu'nun yaklaşık 20 yıldır İlahiyat Fakültesi’nde Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yaptığı öğrenildi.

MAHMUT KAVAKLIOĞLU

Hadis araştırmacısı. 1960, Ladik / Samsun doğumlu. İlk ve ortaokulu Ladik’te, liseyi Amasya İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1983 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun oldu. İl müftü yardımcılığı ve müftülük görevlerinde bulundu. 1987 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne araştırma görevlisi olarak atandı. 1989’da Hadis Bilim Dalında yüksek lisansını, 1995’te doktorasını tamamladı. Görevini Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak sürdürdü.

Makaleleri, EKEV Akademi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, GÜ İlahiyat Fakültesi dergilerinde, çevirileri Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi dergisinde ve Hadis Edebiyatı, Tasavvuf Ehlinin Vakit Anlayışı kitapları içinde yayımlandı. Sünnetin anlatılması, beşeri ilişkileriyle Hz. Peygamber, kötü alışkanlara karşı Hz. Peygamber’in tavrı konularında konferanslar verdi.

ESERLERİ:

Kaynak Tetkiki Açısından İmâm Mâlik - Abdürrezzâk Mukayesesi (2003), Hz. Peygamber’in Sünnet’inde Orta Yol (2004), Suyûti’nin el-Behcetü’s-seniyye fi’l-Esmâi’n-Nebeviyye’si.

Yorumlar (12)

Ali 4 Yıl Önce

Ruhu için el-Fatiha. Hocammm

Emekli 4 Yıl Önce

Rabbimiz gani gani rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun İnşAllah. Ailesine sabırlar diliyorum

Ferhat Koca 4 Yıl Önce

İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Allah hocamiza rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin, cennette Resûlullaha komşu eylesin, geride bıraktıklarına sabır ve sıhhat versin.

I Kaplan 4 Yıl Önce

Allah cc rahmet eylesin

Ahmet Bölükbaş 4 Yıl Önce

Makamın cennet olsun hocam ????

Ferhan 4 Yıl Önce

Rabbim mekanini cennet eylesin. Ailesine sabir ihsan etsin.

Casim AVCI 4 Yıl Önce

Çok değerli Mahmut Kavaklıoğlu hocamıza Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve dostlarına sabr-ı cemil ve ecr-i cezil ihsan eylesin.

Azem 4 Yıl Önce

ALLAH RAHMET EYLESİN

Hasan Fikri Kahveci 4 Yıl Önce

Akrabam.. abim. Dayımın yengemin kardeşleri ve ailesinin.. hepimizin başı sağolsun

Cemalettin kılıç 4 Yıl Önce

Allah rahmet eylesin çok değerli bir hocamızdı.vefat haberi bizleri çok üzdü.mevlam başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabrı cemil ihsan eylesin

Hayreddin Barbaros Çinke 4 Yıl Önce

Hz.Allah rahmet eylesin.Hayatkederlidevam ediyor.Hz.sabırlar versin ailesine âmin

Hayreddin Barbaros Çinke 4 Yıl Önce

Kayınbiraderim Prs.Mahmut Kavaklıoğlu can kardeşime son yolculuğunda ona yapılan duada bulunmam biz ve sevenlerinden Hz.Allah razıolsun yakından uzaktan gelenlerden razı olsun âmin.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.