habercim19.com özgür haber özgür yorum

Paydaşlara soruyorlar

YAŞAM

Çorum Belediyesi Akıllı Şehirler Yol Haritası'nı hazırlamak için şehrin paydaşlarıyla istişare ediyor.

Çorum Belediyesi Avrupa Birliği tarafından desteklenen Akıllı Şehirler Yol Haritası projesi kapsamında şehrin paydaşlarıyla istişare ve danışma toplantısı düzenledi.

Akıllı Şehirler’de insan hayatını kolaylaştırmak ve bu anlamda yapılan uygulamaların sürdürülebilirliğini sağlamanın önemine değinen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şöyle dedi; “Merkezinde insanın olduğu bir proje. Bir şehri teknolojik yeniliklerin entegrasyonu ile akıllı şehir uygulamaları ile daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için çıktığımız bu yolda şehrimize ve hemşehrilerimize ne gibi faydalar sağlayabiliriz, şehrin hangi sorununa çözüm bulabiliriz ya da ne tür kolaylıklar sağlayabiliriz bunları düşünüyoruz. Bu anlamda Şehir eşleştirme programıyla Avrupa ülkelerine giderek oradaki akıllı şehir uygulamalarının şehrimize adapte edilmesi için teknik geziler düzenliyoruz. Kardeş şehrimiz Gimhae ile bu anlamda karşılıklı personel eğitimleri ve teknik ziyaretleri içeren bir anlaşma imzaladık. Şehri birlikte yöneteceğiz derken samimiydik bugün tavrımız her alanda tavrımızla bunu gösteriyoruz şehrimizin her kesimini her paydaşını istişare toplantılarıyla yönetim mekanizmasına dahil ediyoruz. Akıllı Şehirler Yol Haritası projesinde de, Hitit Üniversitesi, İl Etüt Proje Müdürlüğü, Bilsem, Ticaret Sanayi Odası, Emniyet Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı, Kent Konseyi, Mimarlar Odası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte istişare toplantıları yaparak projeden elde edilecek faydayı en üst düzeyde tutmayı amaçlıyoruz.”

Yorumlar (8)

Aslan Hocam 4 Yıl Önce

Uzun zamandır görmüyorduk aslan hocamızı. Kaybolmuştu, özlemiştik (!).

Nereye Bakıyor Bu Insanlar 4 Yıl Önce

Fotoğrafta 1 hanımefendi hariç kimse ne sunumu yapana, ne de sunuma bakıyor? Çoğunun elinde çok önemli işler yaparken kullanılan malum akıllı cihazlar var. Akıllı şehrin genel kabul gören 6 bileşeni var ve (bence) en önemlisi Smart People. HAdi kolay gelsin

Tolga 4 Yıl Önce

Paydaşlarda hiç değişmiyor.

çorumlu 4 Yıl Önce

paydaşmı yandaşmı başkan ülkenin birlik dirliğe ihtiyacı var sen hala yandaşlarla istişare ediyorsun etrafına bir bak paydaşmı yandaşmı

Allah Daim Etsin 4 Yıl Önce

Başkan bey sadece 1 kişiyle fotoğraf çektirmiş. Ya da sadece o paylaşılmış. Mesaj net yani. Muhabbet güzel şey.

Ekip işi 4 Yıl Önce

Bu ekip içinde, toplantılarda Akıllı sistemler konusunda uzman yok. Teknik Uzman görüşü yok. Tamamen kağıt üzerinde, pratiği hiç olmayan bir iş yapılıyor. Akıllı şehir gezerek yapılmıyor.Lütfen gazetecilik yaparken daha özverili olalım. Sorgulayalım. Somut adımlar atılması için herkes elini taşın altına koysun. Bu işler slayt ile sunum ile olmaz.

Sung 4 Yıl Önce

Bence bir de yoldaşlara sorun

oguzhab cemil 4 Yıl Önce

paydaş değil yandaş aslında hep bellli isimler artık bıktık aynı kişileri görmekten adam eskişehirli çorum'un paydaşı...bırakın bu işleri artık derim .

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.