Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, göreve başladıktan yaklaşık 4 ay sonra Hakimiyet’ten Erol Taşkan’la yaptığı söyleşide ilk kez üniversiteye yönelik bazı değerlendirmelerde bulundu.

Söyleşide Kuzey Kampüsü ve eski Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’la ilgili görüşlerine olayların yakın şahidi olduğumuzdan katılmakla beraber, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakültesi hususundaki yorumlarının önemli bir bölümünü açık ve net bulmadığımı söylemeliyim. Üniversiteye dair önümüzdeki süreçte hedeflediği diğer projelerin bir kısmının da uzun vadeli ve kaynak gerektirdiği anlaşılıyor. Sayın Rektör yine birkaç cümle de olsa Tıp Fakültesi’nden bahsetmiş. Mesajları genel olarak şehrin etkili aktörleri ve tüm paydaşlarını içine alıyor. Söyleşinin tamamından ana temanın kaynak olduğu anlaşılıyor.

Bu arada Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi ile Veteriner Fakültesi’nin mazisini hatırlamakta fayda var sanırım.

Her iki fakülte ve hastane için iktidar temsilcileri Çorumlu’ya defalarca söz verdi.

Hitit Üniversitesi yönetimi Diş Hekimliği Fakültesi’nin alt yapısını hazırlamak için yaklaşık 7 yıl çaba harcadı.

Diş Hekimliği Fakültesi YÖK ve Bakanlar Kurulu’ndan çıktı

Diş Hastanesi’ne Güney Kampüs’te yer ayrıldı.

Belediye Meclisi hastanenin imar planını onayladı.

Bildiğimiz kadarıyla Sağlık Bakanlığı Diş Hastanesi’ne ödenek ayırarak ihale kararı aldı.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin faaliyete geçirilmesi için Tıp Fakültesi’nde olduğu gibi afiliasyon (işbirliği) yapılması gerekiyordu. YÖK’e çok önceden başvuruldu. Ancak Türkiye genelini ilgilendiren bir yasal düzenleme süreci nedeniyle beklendiği biliniyor.

Veteriner Fakültesi ise sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin gündeminde olan, ancak tam 27 yıldır somut adım atılamayan bir mevzu. Çorum’un hayvancılık sektöründe geçmişten bugüne kadar uzanan gücünün ivme kazanması için bu fakültenin katkısı gerekiyor. Çorum’un iki ayrı ilçesinde yakın tarihte Hayvancılık OSB kurulması kanunlaştı. Veteriner Fakültesi için gerek Tıp Fakültesi gerekse Alaca Avni Çelik MYO’na açılan Veteriner Bölümü akademik kadronun çekirdeğini oluşturabilir.  Alt yapı için en önemli ihtiyaç ise Hayvan Hastanesi kurulması.

Elbette bunları Sayın Rektör de biliyordur. Bunlar yeni bilgiler değil. Ancak artık bu konularda bir şeylerin yapılması gerektiği de bir gerçek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165