Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile dün akşam iftar sonrası karşılaştık. Bir çay sohbeti müddetinde yerel ve genel siyaset ile belediye çalışmalarına dair konuştuk. Sohbetimiz sırasında Belediye’nin bazı projeleriyle ilgili yeni gelişmeleri öğrenme fırsatım oldu. İşte onlardan birkaçı:

ESKİ STADYUM ALANININ PROJESİ DEĞİŞTİ

Başkan Aşgın’ın söylediğine göre, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda eski proje iptal edilmiş. Yeni hazırlanan projede yeşil temalı bir konsept oluşturuluyor. Stadyumun bir bölümü yıkılırken, bir bölümü dağcılık-tırmanma sporu için tanzim ediliyor. Atatürk Spor Salonu yerinde kalıyor, yıkılmıyor. Salonun sonradan oluşturulan hakem ve antrenör odaları eklentileri ile tenis kortu ortadan kaldırılıyor. Spor salonu sil baştan bakım ve onarımdan geçirilerek yine sporcuların istifadesine sunuluyor. Yaklaşık 60 dönümlük alanda sadece bir adet küçük çaplı sentetik çim saha kalıyor. Şehir içi trafiğinin yoğunlaşmaması için kongre kültür merkezi eski stadyum alanına değil, Çimento Fabrikası arazisine yapılacak. Stadyum alanına millet bahçesi, kültür merkezi ve yeraltı otoparkı, tenis kortu, bisiklet ve yürüyüş alanları ile iki katı geçmeyecek tarzda sosyal ve dinlence mekanları inşa edilecek. Mayıs ayı içinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum heyet halinde ziyaret edilerek yeni projenin sunumu yapılacak. Eski stadyum arazisine karşılık şehir merkezinde ve diğer muhtelif alanlarda Milli Emlak’a ait hazine arazileri Çorum Belediyesi’ne devredilecek.

ÇİMENTO ARAZİSİNİN AKIBETİ

Sohbette Çimento Fabrikası arazisi de gündeme geldi. Aşgın, arazi ile ilgili plan hazırlığının devam ettiğini belirtirken, gelecek yıldan itibaren hem 1000 dönümlük alanın projesini şekillendirmeyi hem de kongre kültür merkezinin yapım işini netleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

VELİPAŞA HANI’NDAKİ RESTORANI BELEDİYE İŞLETECEK
Sıcağı sıcağına öğrendiğim gelişmelerden biri de Velipaşa Hanı Restoran ihalesinin iptali. 100 bin lira muammen bedelle açılan restoran işletme ihalesi 108 bin liraya kiralanmıştı. Başkanlık makamı yeterli şartların oluşmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etmiş. Leblebici dükkanı ihalesi ise 83 bin liraya onaylanmış. Belediye Başkanı Aşgın, Kentpark Millet Bahçesi, Pir Baba, Engelsiz Kafe, Güngörmüşler Konağı örneklerinde olduğu gibi Velipaşa Hanı’ndaki restoranı yöresel yemeklerin sunulacağı sosyal tesis olarak Çorumlular’ın hizmetine sunmayı düşünüyor. Yani tarihi handaki restoranı belediye işletecek.

ÇOMAR BARAJI’NDA KAÇAK YAPILARIN YIKIMI

Aşgın sohbet arasında geçtiğimiz günlerde yapılan ve bayağı da gündem olan Çomar Barajı’ndaki yıkımlara da değindi. Çomar Barajı’nın şehrin içme suyu ihtiyacının karşılanmasında önemli bir damar olduğunu hatırlatan Başkan, baraj havzasındaki kaçak yapıların yıkımında kararlı olduklarını dile getirdi.

YENİ OTOBÜSLER ALINACAK

Çorum’da toplu taşımanın daha konforlu olması için yeni otobüsler alımıyla ilgili kararı yeni imzalayan Başkan Aşgın’dan son müjdeyi ‘kuraklık ve su sıkıntısı’ bahsinden verelim. Aşgın’ın sözleriyle ‘Çorum’un su sorunu çözüldü’.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.