7 projeye daha destek

Hitit Üniversitesi’nin ihtisas alanı olan ‘makine ve imalat teknolojileri’ ile ilgili hazırladığı 7 proje daha TÜBİTAK'tan destek alacak.

22 Eylül 2021 Çarşamba 16:40
7 projeye daha destek

Hitit Üniversitesi’nin ihtisas alanı olan ‘makine ve imalat teknolojileri’ ile ilgili hazırladığı 7 proje daha TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen ‘2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Program’ 2021/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan 7 projenin, söz konusu program kapsamında desteklenmesi kararlaştırıldı. Söz konusu projelerle birlikte makine ve imalat teknolojileri alanında yürütülen TÜBİTAK destekli proje sayısı 20’ye yükseldi.

TÜBİTAK tarafından desteklenecek projeler arasında, Hitit Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Burhan Tuğlacı’nın “Eklemeli İmalat Teknolojileri İle Biyomekanik Test Amaçlı Kemik Modeli Üretimi”, Emre Toksoy’un “Kanatçıklı Silindirik Boruda Donmanın Deneysel ve Sayısal İncelenmesi”, Mustafa Al-Khazrajı’nın “UV ve Isı ile temizlik yapan dezenfeksiyon ünitesinin 3-B yazıcı ile İmalatı”, Ülkü Bekret’in “Yenilikçi entegre hava ünitesi tasarımı ve performans değerlendirmesi”, Onur Avcı ve Tunahan Hakkı Karaca’nın “AZ91 Magnezyum Alaşımının Silisyum ile Kaplama Durumu ve Korozif İncelenmesi” ile Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Zelal Özer’in “Reçine 3D printer ile elektronik komponent soğutucu üretimi” ve Sedanur Şimşek’in “Endüstriyel Boylerde de Serpantinin Boyut Optimizasyonu” başlıklı projeleri yer aldı.

REKTÖR: ‘İHTİSAS ALANIMIZLA İLGİLİ DESTEK SAYISI ARTACAK’

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversitenin ihtisas alanıyla ilgili akademisyenler ve öğrencilerin bilimsel çalışmalar yapması için teşvik edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Öztürk, “Üniversitemiz öğretim elemanları ve Proje Koordinasyon ve Yönlendirme Ofisimiz ile Teknoloji Transfer Ofisimizin koordinasyonunda, öğrencilerimizi de dahil edilerek yürüttüğümüz bilimsel çalışmalar kapsamında son 1 yılda TÜBİTAK’a sunduğumuz 32 projemiz desteklenmeye değer bulundu. Bu projelerden 20’isi üniversitemizin ihtisas alanıyla ilgili. TÜBİTAK desteğiyle yürüttüğümüz ihtisas alanımızla ilgili proje sayısı, önümüzdeki dönemde daha da artacak”dedi.

Son Güncelleme: 22.09.2021 23:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tebrik 2021-09-23 09:22:42

Hepsini tebrik ediyorum.

Avatar
Süper 2021-09-23 11:24:07

Hocamızı Çorum’a vekil ve bakan olarak görmek istiyoruz.