Açılış bildirgesi Kakaç'tan

21. Ulusal Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi”'ne ev sahipliği yaptık

14 Eylül 2017 Perşembe 10:06
Açılış bildirgesi Kakaç'tan

Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği’nin organizesi ve HİTÜ’nün ev sahipliğinde  “21. Ulusal Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi” Meslek Yüksekokulu’nda başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kongrenin açılış konuşmasını 21. Ulusal Isı Bilimi ve Tekniği Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan yaptı.

“21. Ulusal Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi kapsamında, üniversitelerde bilimsel araştırma yapan akademisyenler, mühendisler ve sanayicilerin bir araya getirildiğini ifade eden Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, bu kapsamda Termodinamik, Isı ve Kütle Transferi, Akışkanlar Mekaniği, Isı Tekniği, Enerji Sistemleri, Enerji Ekonomisi ve Yönetimi, Yakıtlar ve Yanma, Yenilenebilir Enerji Sistemleri, Çevre, Kirlilik ve Kontrol, Yeni ve Temiz Enerji Teknolojileri gibi konularda bilgi paylaşımı ve bilimsel tartışmaların sağlanmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.

Kılıçarslan, kongrenin tamamlanmasının ardından etkinliğin çıktılarının önem arz ettiğini ve bu sonuçlar doğrultusunda değerlendirilmelerin yapılacağını kaydetti.


Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği Başkanı Prof. Dr. Haşmet Türkoğlu, 1976 yılında kurulan derneğin ısı bilimi ve tekniğinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan bir kuruluş olduğunu belirterek, “Her biri farklı üniversitelerde düzenlenen kongrelerden 21.sini bugün Hitit Üniversitesinde gerçekleştiriyoruz. İki yılda bir düzenlenen bu kongreler derneğimizin geleneksel bir faaliyeti haline gelmiştir. Birincisini 1977 yılında gerçekleştirdiğimiz kongrelerimiz, Türkiye’nin farklı üniversitelerden ve kuruluşlarından araştırmacıları ve uygulamacıları bir araya getiren önemli bir organizasyon olmuştur. her yapılan Kongreye yüksek sayıda bildiriyle katılım oluyor. Bu kapsamda etkinlik belirlenmiş olan hedeflere ulaşmadaki hizmetini kanıtladı.” dedi.


Aynı zamanda Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi ile ısı bilimi ve tekniği alanında faaliyet gösteren araştırmacılar ve uygulamacılar arasındaki bilgi paylaşımına katkıda bulunduklarını da ifade eden Prof. Dr. Türkoğlu,  kongrede emeği geçen, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. 

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, böylesi anlamlı ve güzel bir etkinliğin bu yıl 21.sinin ilimizde ve üniversite ev sahipliğinde yapılmasından dolayı hem gururu hem de mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirterek, üniversitede alternatif enerji, yeşil kampüs, mühendislik fakültesinin akreditesi, akademisyenlere verilen BAB destekleri konusunda yapılan çalışmaları özetledi.

AÇILIŞ BİLDİRGESİ KAKAÇ’TAN


Protokol konuşmalarının tamamlanması, plaket töreninin gerçekleştirilmesinin ardından son olarak, kongrenin ilk açılış bildirgesini hemşehrimiz Prof. Dr. Sadık Kakaç sundu.


197 BİLDİRİ


“21. Ulusal Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi”nde yapılan 26 oturumda 184 adet sözlü bildiri,  13 adet poster bildiri sunulacak. Endüstride Isı-Akışkan Uygulamaları” ve “Enerji Verimliliğinde Isı Yalıtımının Rolü” adlı konularda 2 panel gerçekleştirilecek.  Aynı zamanda Prof. Dr. Sadık Kakaç, Prof. Dr. Leonard L. Vasiliev, Prof. Dr. Bakhtier Farouk, Prof. Dr. Ali Koşar, Doç. Dr. Selin Aladağ ve Dr. Boris. V. Kosoy davetli konuşmacı olarak sunum yapacak.


AMASYA-ÇORUM GEZİSİ

Ayrıca Kongrenin sosyal programı kapsamında, Amasya şehir gezintisi ve müze ziyaretleri, Çorum Müzesi ve Hattuşa’da (Boğazköy) bulunan müzeler ziyaret edilecek.











Son Güncelleme: 14.09.2017 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165