Antarktika’da ne işimiz var?

Antarktika’ya Bilim Üssü Kurulması Projesi kapsamında üçüncü sefer düzenlenirken, Hitit Üniversitesi'nin projede partner olarak yer alması bilimsel anlamda dikkat çekiyor.

27 Şubat 2019 Çarşamba 12:56
Antarktika’da ne işimiz var?

Antarktika’ya Bilim Üssü Kurulması Projesi kapsamında düzenlenen 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi geçtiğimiz ay sonunda başladı.

İlk kez yapılan seferde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile birlikte Hitit Üniversitesi de projede yer almıştı.

Dünyanın en büyük su alanı ve petrol yataklarının bulunduğu belirtilen Antarktika’ya üs kurulması projesinde, bir çok üniversite arasında Hitit Üniversitesi’nin partner olarak dahil olması bilimsel anlamda önemli bir başarı olarak yorumlanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde
Bu yıl 17’si Türk, 8i yabancı, toplam 25 katılımcının yer aldığı üçüncü seferde, 30 gün boyunca pek çok alanda bilimsel araştırma yapılıyor.

Antarktikada Türk Bilim Kampı kurulurken, Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen de buzlu sulara dalış yaptı.

Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Antarktika’da kalıcı üs kurmayı hedeflerken, 29’u danışman ülke toplam 53 ülkeden oluşan projede Türkiye’nin hedefi, gözlemcilikten danışman ülke statüsüne geçmek.

Son derece önemli, kritik ve stratejik olarak kabul edilen Antarktika'ya Bilim Üssü Kurulması Projesi’nde Hitit Üniversitesi halen proje ekibinde bulunuyor.

Son Güncelleme: 28.02.2019 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Buharalı 2019-02-27 17:12:51

"Gidemediğin yer senin degildir" Türkiye'nin ismi ve bayrağı Antarktika'da. Bir başka husus pek çok yeraltı zenginliğinin olduğu bir bölge. Açın, Google Emminize sorun. Gülmezdiniz, mangal yakmak gibi bir düşünceye de beyninizi sevk etmezdiniz.
Bence bulabildiğiniz kaynaklara bir göz atın. Makale, gazete haberleri veya belgesel olabilir.

Avatar
Çorumlu 2019-02-28 09:44:29

Dünyadaki gidişatı süzebilmek yada suda yüzmek. Ayrımı yapabilirsek bu adımın ne kadar büyük ve önemli olduğu görülecektir. Dahası meydanı birilerine bırakmamak gerekiyor. Bu adımın faydalarını gelecek nesillerimiz görecektir inşAllah.

Avatar
Ahmet 2019-02-27 13:39:01

Mangal yaparlar eğlenir gelirler merak etmeyin.

Misafir Avatar
Penguen Var Orda 2020-09-27 19:15:35 @Ahmet

Et götürme sen, orda muhtelif hayvanlar var. Sadece karpuz al yeter (üstüne ad-soyadının ilk harfini kazı da, dünya bilim adamlarının soğusun diye suya bıraktıkları ile karışmasın).

Beğenmedim! (0)
Avatar
Özçorum 2019-02-27 14:03:25

Bu kritik ve stratejik dediğiniz projenin ne olduğunu bir bilsek. Kesin gülünecek bir şeydir.

Misafir Avatar
Sen Gül Kardeşim 2020-09-27 19:13:54 @Özçorum

Senin anlama şansın yok hemşerim. Gülmene bak sen.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Anlasaydınız Ağlardınız 2020-09-27 19:13:11 @Özçorum

Sevgili Öz/Es/Hakiki Çorumlu(!) şahıslar. Mesela o kıtadaki buzlar erirse, Dünyadaki pek çok ülke sular altında kalacak. Dünyadaki tatlı suyun %70'i orada. Arabistan'daki kadar petrol var. Pek çok kanser ilacı orada test ediliyor. Uzay araştırmaları orada yapılıyor (Dan Brown'un Origin kitabını okumuşsunuzdur mutlaka). Ve daha neler, neler. Gerçekten bu konuyu mangal ile eşleştiren insanların varlığı bu il için en hafif ifadeyle talihsizliktir. Ve en acısı, bu insanların Üniversiteyi eleştirmesi. Ne diyim, şu üç kişiye acıyın denir, ilki "cahiller arasında kalmış âlim"dir. Yazıklar olsun.

Beğenmedim! (0)