Çorum'da da görüldü

Çorum’da gökyüzünde noktalar şeklindeki ışık hüzmesi görüldü. Söz konusu hüzmenin Starling Uydusu olduğu belirtildi.

23 Temmuz 2022 Cumartesi 22:48
Çorum'da da görüldü

Çorum’da gökyüzünde görülen 50 metreden daha uzun olduğu tahmin edilen ışıklı ve hareketli hüzme dikkat çekti.

İLK KEZ GÖRDÜK, ÇOK ŞAŞIRDIK

Elvançelebi Beldesi’nde bulunan Erkan Yücel adlı okurumuz, misafirlerini yolcu etmek için bahçeye çıktıklarında gökyüzünün zifiri karanlığında 50 metreden daha uzun olduğunu tahmin ettiği tren şeklinde ışık hüzmesi gördüklerini  ve çok şaşırdıklarını söyledi.

STARLİNK UYDULARI

Yücel, fotoğrafını çektiği görseli sosyal medyada paylaştıktan sonra İstanbul’da da benzer görüntülere şahit olanların kendisini aradıklarını, noktalar şeklinde sıralanan söz konusu hüzmenin Elon Musk'a ait Starlink uyduları olduğunun aktarıldığını ifade etti.

TÜRKİYE'DE SIKÇA GÖRÜLDÜ

Öte yandan gökyüzünde sıralı noktalar şeklindeki ışık hüzmesinin  Elon Musk'a ait Starlink uyduları olduğu belirtildi. Bu akşam Çorum’da da görülen uydular fotoğraflara da yansıdı. Uydu takımları, Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edildi. Bu proje kapsamında da binden fazla Starlink uydusu uzaya salındı. Bu uydular Türkiye'den de sık sık görülüyor.

Son Güncelleme: 25.07.2022 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali akbaş oguzlar 2022-07-25 19:57:32

Bende ugur dagda balıktutarken gördüm enax 200m uzunlugundaydı dzha önce böylebir cisim görmedim

Avatar
Şenol şanan 2023-09-22 01:04:37

Bizzat gördük muhteşem bir görüntüydü videosunu fotoğraf larınıda çektik bizden belki km lerce uzaktaydı ama muhteşem di...

banner165