Çorum finalistler arasında

Biyoloji dalında 2 finalistten birisi Çorum’dan seçildi.

28 Mart 2019 Perşembe 18:12
Çorum finalistler arasında

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanlığı’nın düzenlediği “13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Samsun Bölge Yarışması 2019”un ödül töreni, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törende Biyoloji dalında 2 finalistten birisi Çorum’dan seçildi.
Yaşar Doğu Spor Bilimleri Eski Kapalı Spor Salonu’nda, 3 gün boyunca ortaokul öğrencilerinin projelerini sergileyerek tanıttığı etkinliğin ödül törenine protokolün yanı sıra  öğrenciler ve öğrencilerin öğretmenleri ile aileleri katıldı.
Elazığ’da yapılacak finallerde yer alacak 15 proje 
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada yer alan öğrenciler, sonuçlar açıklanırken büyük bir heyecan yaşadı. Dereceye girenlere başarı belgelerini Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kur’an, milli eğitim müdürleri ve akademisyenlerin elinde aldı. Ayrıca kazananlara para ödülü de verildi. 
29 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında Elazığ’da yapılacak Türkiye finallerinde yer alacak, 10 farklı alandaki 15 projenin 2 finalisti arasında Çorum Bilim Sanat Merkezi’nden Alara Duha Köklakaya de yer aldı. Köklükaya’nın finale kalan projesi “Farklı Metotlarla İşlenmiş Yeşil Çayın Drosophila Melanogaster’in Fekundite ve Gelişimsel Özelliklerine Etkisi”konulu çalışması oldu.


 

Son Güncelleme: 29.03.2019 09:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.