Çorum’a Türkiye birinciliği

Giresun'da düzenlenen 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması'nda Çorum'un projesi Türkiye birinciliğine layık görüldü.

28 Temmuz 2022 Perşembe 08:52
Çorum’a Türkiye birinciliği

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması'nın final aşaması sonuçları açıklandı. Yarışmanın final aşaması sergisi ve proje değerlendirmeleri, TEKNOFEST 2022 etkinlikleri kapsamında 22-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Giresun Çotanak Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

YApılan açıklamaya göre; yarışmanın final sergisine 6 ana alandan 90 projenin sahibi 189 öğrenci katıldı. Toplam 1702 projenin başvurduğu yarışma sergisinde Çorum’u Cihad Can Özbaydemir adlı öğrenci tarafından hazırlanan ‘İklim Kutusunun Öğrencilerin Farkındalıkları Üzerine Etkisi’ projesi temsil etti.  Çorum Bilim ve Sanat Merkezi Biyoloji Öğretmeni Mehmet Fidan danışmanlığında yürütülen proje, jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye birinciliğine layık görüldü.

30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasından Samsun Çarşamba Havalimanı’nda yapılacak olan TEKNOFEST 2022 Festivali’nde sergilenecek olan proje, festivalde yapılacak olan tören ile ödüllendirilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Danışman öğretmen Mehmet Fidan ve öğrencisi  Cihad Can Özbaydemir ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2022-07-29 00:57:37

Teşekkür hocam Tüm Çorum adına öğrencimizi de kutluyorum emiginize sağlık