Çorumlu öğrenci dünya ikincisi

Çorumlu öğrenci Bora İmren, uluslararası STEM olimpiyatlarında matematik dalında dünya ikincisi oldu.

15 Şubat 2022 Salı 14:08
Çorumlu öğrenci dünya ikincisi

Çorum’un Kalecikkaya köyünden Ankara’da ikamet eden Abidin Özkan’ın torunu Bora İmren, uluslararası STEM olimpiyatlarında matematik dalında dünya ikincisi oldu.

Ankara'da bir özel okulda okuyan öğrencinin başarısını annesi Uzman Dr. Kardiolog Ersin İmren, sosyal medyada paylaşımında ‘Sevgililer gününde en güzel hediyeyi verdin.’ sözleri ile duyurdu.

Özel bir okulda eğitim gören Bora İmren, 93 ülkeden 7 bin 695 öğrencinin katıldığı Uluslararası İ-STEM olimpiyatlarında yine derece yaparak Dünya ikinciliğini elde etti.

Her yıl düzenlenen Olimpiyatlarda geçen yıl 8’inci olan Bora İmren, bu sene başarısını katladı. 10-11-12. sınıf kategorisinde Matematik dalında Dünya ikincisi olmayı başardı.

STEM OLİMPİYATI?

Uluslararası STEM Olimpiyatı, 1. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilerin yarıştığı, soruların STEM eğitimi felsefesi doğrultusunda hazırlandığı uluslararası bir çevrimiçi yarışma platformu.

Uluslararası STEM Olimpiyatı, STEM ile ilgilenen ancak materyallere ve STEM temelli sorulara erişmekte zorluk çeken öğrenciler için bir olimpiyat. Öğrenciler STEM temelli konulara ve sorulara ulaşacak, aynı zamanda uluslararası bir platformda yarışmanın ve ödül almanın heyecanını yaşayacak.

Ek olarak, Uluslararası STEM Olimpiyatı, öğrencilere bir öğrenme kaynağı olarak etkileşimli eğitim portalları sağlıyor. Öğrenciler, geleneksel öğretim yöntemlerinin yanı sıra teknolojinin de öğrenmelerine nasıl katkıda bulunduğunu görebiliyor.

Almanya merkezli Main Team Organisation’un, Colorado Üniversitesi PhET Interaktif Simülasyonlar Platformu ve İngiltere merkezli Codementum Platformu işbirliği ile organize edilen uluslararası online bir olimpiyattır.

STEM’İN ANLAMI?

STEM, öğrencileri bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında disiplinler arası ve uygulanabilir bir yaklaşımla yetiştirme felsefesine dayalı bir müfredat. Bu dört konuyu ayrı ve farklı konular olarak öğretmek yerine, STEM bunları gerçek dünya uygulamalarına dayalı kapsamlı bir öğrenme deneyimine entegre ediyor.

STEM’i geleneksel bilim ve matematik eğitiminden ayıran şey, öğrencilere bilimsel yöntemlerin günlük hayata nasıl uygulanabileceğini öğretme ve göstermenin bir karışımı. Öğrencilere bilgi işlemsel düşünmeyi öğretmeyi amaçlıyor ve problem çözme yoluyla gerçek dünya uygulamalarına odaklanıyor.

Son Güncelleme: 15.02.2022 20:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gülriz Tetik 2022-02-17 14:53:42

MAŞALLAH memleketimin gururu

Avatar
Komilfo 2022-02-17 21:54:42

Aferin!

Avatar
Fatma 2022-02-17 23:23:38

MaşAllah barekellah çorum un gururu

Avatar
Mehmet ali k c 2022-02-18 11:07:06

Senin yaptığını corumludan baskasi yapamaz yegen zihnin acık olsun t ş k ler

Avatar
Hatice ünsal 2022-02-18 12:53:33

Allah başarılarını daim etsin inşAllah maaşAllah barekAllah

Avatar
Adige 19 2022-02-18 19:37:56

MaaşAllah ne guzel hep birlikte gururlandık basarıların daim,yolun açık olsun.

Avatar
Ahmet 2022-02-19 17:17:39

Kesin torpillidir