Çorum’un Teknofest gençliği sponsor bekliyor

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST'in Azerbaycan'da düzenleyeceği organizasyona davet edilen Çorumlu gençler sponser desteği bekliyor

10 Mayıs 2022 Salı 13:51
Çorum’un Teknofest gençliği sponsor bekliyor

Türkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST Azerbaycan’da kapsamlı ve büyük bir organizasyon düzenliyor.

TEKNOFEST 2018'den bu yana T3 Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenirken, Azerbaycan’da gerçekleştirilecek organizasyona, Çorum’dan elemeleri geçerek finale katılma hakkı kazanan Çorum ekibi Kızagan Takımı da davet edildi. Çorumlu gençlerden oluşan Kızagan Takımı Azerbaycan’a resmen davet edilirken, yerelden sponsor desteği bekleniyor.

2019 yılında kurulan Çorum Kızagan  Takımı’nın ilk üyeleri olan Melih Mergen elektronik ve mekanik mühendislik alanında çalışmalarını sürdürürken, Eray Ağbal ise projelendirme, yazılım ve resmi koordinasyon üzerine çalışıyor. Kızagan Takımı Azerbaycan TEKNOFEST’e katılım sağlamak üzere yerelden sponsorluk katkısı bekliyor.

AZERBAYCAN TEKNOFEST VE SMART KARABAĞ HACHATON HAKKINDA…

•Türkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2018'den bu yana T3 Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenmektedir.

•TEKNOFEST Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali'nin Azerbaycan’da ilk kez düzenlenmesi de iki ülke arasındaki dostluk, kardeşlik ve stratejik ittifakın bir diğer göstergesidir.

•TEKNOFEST Azerbaycan 26-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Bakü Crystal Hallve çevresindeki sahil bulvarında gerçekleşecektir. Festivalin organizatörleri Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı), Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıdır.

•TEKNOFEST Azerbaycan kapsamında içlerinde Smart Karabağ Hackathon ve Rocket League Esports Euro Cup yarışmalarının da olduğu 10 farklı teknoloji yarışması düzenlenecektir. Ayrıca, Azerbaycan TakeOff Girişim Zirvesi de yeni müşteri, yatırımcı veya paydaş kazanmak isteyen herkese kapılarını açacaktır.

•Paydaşlar ve katılımcı firmaların ürün ve projelerinin yanı sıra genç teknoloji tutkunları tarafından geliştirilen prototip ve STEM projelerinin de ziyaretçilerin ilgisine sunulacağı festivalde, insansız hava araçları ve helikopterlerin de açık havada sergileneceği bir statik alan yer alacaktır.

•"Bir şehri akıllı kılan nedir?" sorusunun farklı yaklaşımları ile farklı yanıtları bulunmaktadır. Genel olarak "akıllı şehir", şehir içi operasyonların daha iyi anlaşılması ve sınırlı kaynakların optimizasyonuyla birlikte bunların yönetilebilmesi olarak tanımlanır. Bir diğer yaklaşımda ise "akıllı şehir", operasyonların verimliliğinin artırılması, bilgi paylaşımının sağlanması, kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi ve vatandaşların refahı için bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılması olarak değerlendirilir.

•"Akıllı Şehir" Nesnelerin İnterneti (IoT) aracılığıyla halka çözümler sunmak için çeşitli yazılımlar, ara yüzler ve bir iletişim ağı kullanıyor. Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisi, "Akıllı Şehir" kavramının en önemli çözümlerinden birisidir. IoT, birbirine bağlı aygıtların birbirleriyle iletişim kurmasını ve bilgi paylaşmasını sağlayan bir ağdır. Bu çözümler arabalardan ev işlerine, sokaklardan bir noktaya kadar her alanda karşımıza çıkabilir. Cihazlardan toplanan veriler, özel sektör ve kamu sektörü tarafından optimize edilmiş bulut teknolojisi veya fiziksel sunuculardan toplanarak Akıllı Şehir nüfusunun yararına kullanılır.

•Bu projede, Nesnelerin İnternetinin (IoT) öneminin yanı sıra, diğer teknolojiler de yadsınamaz bir rol oynuyor. Örneğin, "Uygulama Programlama Ara yüzü" (API), "Yapay Zeka" (AI), "Bulut Bilgi İşlem Hizmetleri", "Panolar", "Makine Öğrenimi", "Makineden Makineye İletişim", ve "Örgü Ağlar" ve diğer teknolojiler raporlanabilir.

KIZAGAN TAKIMI

•Kızagan takımı 2019 senesinde kurulmuştur ve ilk olarak Teknofest 2019’da boy göstermiştir.

•İlk projesi olan robotik fetih 1453’te ön tasarım ve kritik tasarım aşamalarını dereceyle geçtikten sonra İstanbul’da düzenlenecek olan festivale yüzlerce takım arasından seçilerek büyük finale katılmaya hak kazanmıştır Koç Boğaziçi İTÜ gibi seçkim üniversite takımları ile birlikte finalde performans göstermiş ve Türkiye derecesi almıştır.

•Aynı zamanda Çorum ilinden Teknofest’te finalist olarak yarışan ilk takım unvanını almıştır.

TAKIM ÜYELERİ

•Melih Mergen: Mekanik, Elektronik ve yazılım Mühendisliği.

•Eray Ağbal: projelendirme, yazılım ve resmi koordinasyon üzerine çalışıyor.

KATKI VE REKLAM DEĞERİ

Türkiye, Azerbaycan ve Dünyanın çeşitli yerlerinden basın kurum ve kuruluşlarının takip edeceği bu organizasyonda takımımızda çeşitli ulusal kanallar ile röportajlar gerçekleştirecek olup sponsorumuza ve destekleyenlere de buröportaj metninde yer verilecektir. Aynı zamanda görsel materyal ve logo ile de betimlemeler yapılacaktır.

Ülkemizin Milli ve Yerli Teknoloji hamlesinin büyük bir kısmını oluşturan Teknofest organizasyonu ve Teknofest Gençliği ilk defa ’sınırlarını aşarak’ yurt  dışında gerçekleşecek ve boy gösterecektir. Aynı zamanda bu iki kardeş ülke Azerbaycan ve Türkiye’den başvuran takımlar arasında yapılan elemeler sonucunda takımımız finalist olarak katılım göstererek ülkemizi Bakü’de temsil edecektir.

Yarışmanın kategorisi, geçtiğimiz yılında gündemi olan Karabağ şehrinin akıllı sistemler ve akıllı çözümleri ile yapılandırılması...

Son Güncelleme: 24.05.2022 22:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haydi Çorum 2022-05-11 15:14:02

Bu kadar önemsenen, üzerine düşülen teknofeste bu arkadaşlarımız katılamazsa gerçekten çok yazık olur.

Avatar
Teknofest Hayranı 2022-05-11 22:52:12

Birçok gereksiz şeye para harcanıyor ama biseyler yapmak için yola çıkan bu gençlere ise ulaşım, barınak ve yemek giderlerini karşılayacak bir sponsor bulunamiyor çok yazık milyonluk ciroları olan organize sanayi CEO lari Müsiad, TÜSİAD ve Giad başkanları neredeler ??

Avatar
1919 2022-05-12 09:09:00

Böyle durumlarda kenetlenilmeli, birlik beraber olunmalı, gençlerimizin, yarınlarınlarımızın arkasında durulmalı, bence valilik izni ile bir hesap açılmalı Çorum ve Çorumlular olarak geleceğimiz olan gençlerimize destek olmalıyız. Hep beraber sponsor olabiliriz.

banner165