Danışmend Gazi İHO Teknofest’de

Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne davet edildi.

11 Eylül 2019 Çarşamba 23:43
Danışmend Gazi İHO Teknofest’de

Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu; ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ikinci havacılık ve teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde yarışmaya katılma hakkı elde etti.

Festival kapsamında 19 farklı kategoride düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmasına, yaklaşık on bin proje başvurusu arasından “Afet Yönetimi” alanında Teknoloji ve Tasarım dersinde tasarlanan “Akıllı Kiremitler” adlı projeyle Danışmend Gazi İHO davet edildi.

Proje hakkında bilgi veren danışman öğretmen Ebru Efe,  “Özellikle deprem bölgelerinde bulunan yerleşim yerlerindeki binaların ana maddesi tuğla, kiremit yerine kullanılacak malzemelerin şekil ve hammadde olarak yeniden tasarlanması ve daha sağlam alternatifler üretmek üzere düşünülen projemiz ile can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi hedeflenmiştir. Böyle büyük bir organizasyonda okulumuzu ve ilimizi temsil etmekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Okul Müdürü Osman Şenoğlu da, “Tasarım ve prototiplerin ortaya çıkarılması yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ürünü olan projede emeği geçen Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz Ebru EFE  ve öğrencimiz Yusuf  Üveyik’e teşekkür eder, başarılar dileriz.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.