Dikkat çeken başarı

HİTÜ Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vedat Deniz, dikkat çeken bir başarıya imza attı.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 20:34
Dikkat çeken başarı

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vedat Deniz, yardımcı editörlüğünü üstlendiği uluslararası bilimsel derginin etki değerini yüzde 107 artırarak dikkat çeken bir başarıya imza attı.

Taylor&Francis yayınları arasında yer alan Particulate Science & Technology Dergisi’nin baş editörü Prof. Dr. Virendra M. Puri tarafından tebrik edildi.

Amerika merkezli dergiye 2017 yılında Associate Editor olarak seçilen Prof. Dr. Vedat Deniz, bilimsel yayının etki faktörü olan IF (Impact Factor) değerini 3 yıl içerisinde yüzde 107 artırarak 0.784'den 1.619'a çıkardı.

Clarivate Analytics tarafından sunulan uluslararası bir bilim indeksi olan SCI-Expanded veri tabanı tarafından da taranan derginin akademik camiada saygın bir yere sahip olduğunu belirtilen derginin editörleri arasında yer alan Vedat Deniz, parçacıklı (taneli) malzemelerin teknolojisi ve bilimi üzerine birçok bilimsel yayınları ve bu alandaki dergilerde yapmış olduğu birçok hakemliklerde göstermiş olduğu başarılarla biliniyor.

Disiplinler-arası bir dergi olan Particulate Science & Technology, milimetre boyutundan nanometreye kadar olan boyut ölçeklerinde parçacık ve parçacık sistemleri ile ilgili temel ve uygulamalı bilim ve teknolojisi konularındaki makaleleri yayınladığı belirtildi.

Derginin ana odak noktasının, mühendislik, enerji, biyo-malzemeler ve parçacık içeren ilaç biliminin farklı alanlarındaki gelişen teknolojileri ve gelişmeleri raporlamak ve üniversitedeki araştırmacıları endüstrideki profesyonellere daha yakın hale getirmek olduğunu belirten uzmanlar, 1983 yılından bu yana 37 yıldır aralıksız olarak yayınlanan derginin 2020 yılı içinde 8 sayı olarak hem basılı hem de elektronik ortamda yayınlandığı bilgisini paylaştılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kamil 2020-07-07 10:33:24

Hitit Üniversitesinin üreten "nadir" hocalarından birisi..
Tebrikler, Vedat hocam..