Dikkat çeken Çorum depremi paylaşımı

Bilim Akademisi Üyesi Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Çorum/Dodurga depreminin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın bir kolu olduğunu açıkladı.

11 Nisan 2021 Pazar 21:14
Dikkat çeken Çorum depremi paylaşımı

Bilim Akademisi Üyesi Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Çorum’un Dodurga ilçesinde meydana 4.4 büyükğündeki depremle ilgili bir paylaşımda bulundu.

Prof Dr. Görür, sosyal medya hesabı Twitter’den yaptığı paylaşımda, “Arkadaşlar merhaba, Çorum/Dodurga’da 4,4’lük deprem oldu. Deprem Laçin Fayı üzerinde. Bu fay KAF’ın (Kuzey Anadolu Fay Hattı) bir kolu ve yaklaşık 220 km uzunlukta. D-B yönlü uzanıyor. Bu fay üzerinde en son 1942’de olmuş ve 5,9 büyüklükte. Sanıyorum o zaman peş peşe 3 deprem olmuş ve 25 kişi ölmüş. Slm.” İfadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 11.04.2021 23:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahir odabaşı 2021-04-12 23:57:20

Burada 25 kişi resmi kayitta var ama gercekte bu sayi cok fazla. Zira ben osmancikta yaşlı bir amcaya sordugumda sadece bizim evden 11 kisi vefat etti demisti. O donem istatistik eksik olabilir