Hemşehrimize Teknofest’de ödül

ODTÜ öğrencileri hemşehrimiz Aytuğ Temizöz ve arkadaşları Teknofest'te TÜBİTAK yarışmasında ikinci oldu.

23 Eylül 2019 Pazartesi 11:41
Hemşehrimize Teknofest’de ödül

Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri hemşehrimiz Kemal Aytuğ Temizöz ve arkadaşları Kerem Ural ve Gökhan Eryılmaz Teknofest'te TÜBİTAK yarışmasında ikinci oldular.

Gençler 435/436 dersi kapsamında yaptıkları "Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi kullanarak, Zihinsel Engellilere Mesleki Beceri Edindirme" projeleri ile TÜBİTAK 2242 "Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje" yarışması Eğitim Kategorisinde Türkiye İkincisi oldu.

Proje hakkında açıklama yapan Aytuğ Temizöz, "2018 Eylül ayında, “Microsoft Hololens” kullanarak Zihinsel Engelli bireyler için, ekibimle birlikte eğitsel bir materyal geliştirmeye başladık. Bu karma gerçeklik teknolojisi, ülkemizde yeni yeni gelişmektedir. Yaptığımız proje, Türkiye’de bu konu üzerinde çalışılan ilk proje olma özelliği taşımaktadır. Ek olarak bu projede, Vuforia, Motion Capture ve Unity programları ve teknolojileri kullanılmaktadır. Bununla birlikte, bu proje ile Teknofest yarışmasında, 'İnsanlık Yararına Teknolojiler' katagorisinde ön eleme birinciliği kazandık. Şimdi de Türkiye ikinciliği kazandık. Arkadaşlarım Kerem ve Gökhan ile çok çalıştık ve emeğimizin karşılığını aldık. Ülkemiz için daha güzel projeler yapmak için çalışmaya devam edeceğiz." Dedi.

Türkiye ikincisi olan genç ODTÜ'lü Aytuğ Temizöz Çorumlu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgsayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi ( Lisans ) Bölümü mezunu. Temizöz, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitiminde eğitim görürken genel olarak programlama, tasarım, eğitim ve insan psikolojisi alanlarında eğitimler aldı.

Ayrıca Blender ve 3ds Max programlarını etkili bir şekilde kullanımı için çeşitli projeler hazırlayan Temizöz, üniversitenin dördüncü yılında ise, kodlama alanında kendisini geliştirdi.

ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu 'Marka ve Pazarlama Koordinatörlüğü, ODTÜ Motor Sporları Topluluğu Insan Kaynakları Koordinatörlüğü (2014-2016), Avrupa Öğrenciler Forumu Üyeliği (Aegee) (2014-2015)yapan Aytuğ Temizöz, Çorum Belediyesi personellerinden Ali Temizöz’ün oğlu.

Son Güncelleme: 23.09.2019 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165