Hitit Üniversitesi 8 alanda dünya listesinde

URAP'ın 2021 yılı dünya bilim alanı sıralamalarında Türk üniversitelerinin durumunu açıkladığı tabloda, Hitit Üniversitesi 8 alanda dünya bilim listesinde yer aldı.

13 Haziran 2022 Pazartesi 00:08
Hitit Üniversitesi 8 alanda dünya listesinde

URAP, 2021 yılı dünya bilim alanı sıralamalarında Türk üniversitelerinin durumu nu açıkladı.

URAP tarafından dünya alan sıralaması yapan 8 kurumun (ARWU, NTU, QS, RUR, ScimaGO, THE, URAP, ve USNE) 2021 yılındaki alan sıralamalarına girebilen üniversitelerin durumunun topluca sunulduğu ‘2021 Yılı Dünya Bilim Alanı Sıralamalarında Türk Üniversitelerinin Durumu’ raporu yayımlandı.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 8 ALANDA DÜNYA LİSTESİNDE

Dünya üniversitelerini çeşitli bilim alanlarına göre sıralayan 8 sıralama kurumunun 2021 yılında açıkladığı sıralamalarda yer alan üniversitelerin durumlarının verildiği raporda, Hitit Üniversitesinin de aralarında bulunduğu 2006 yılında kurulan 15 üniversiteden  7’si 10 ve üzeri alanda sıralamaya girebilirken, Hitit Üniversitesi Agricultural and Biological Sciences; Arts and Humanities; Biochemistry, Genetics and Molecular Biology; Chemistry; Engineering; Medicine; Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics; Physics and Astronomy olmak üzere 8 alanda bu listede yer aldı.

URAP’ın açıklamasına göre; yapılan bilim alanı sıralamaları üniversitelerin hangi bilim alanlarında daha başarılı olduklarını ve hangi bilim alanlarında kendilerini geliştirmeleri gerektiğini görebilmelerine yardımcı olmasını hedefliyor. Diğer yandan, üniversite adayları ve ailelerinin ülke içindeki ve ülke dışındaki üniversiteleri seçerken sağlıklı karar vermelerine de yardımcı olmayı amaçlıyor.

URAP NEDİR?

URAP Araştırma Laboratuvarı 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur. URAP; kâr amacı gütmeyen, Türkiye ve dünya üniversite sıralamalarını yapmayı toplumsal hizmet olarak gören bir kurumdur. URAP Laboratuvarı, Türk üniversitelerinin diğer dünya sıralamalarındaki durumlarını topluca görebilmeleri ve kendi durumlarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmeleri için genel durum raporları da hazırlamaktadır.

Son Güncelleme: 15.06.2022 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
crm 2022-06-14 08:15:45

Hiç kimse gerçeklerden bahsetmiyor. varsa yoksa değeri olmayan haberler. Türkiye eğitimde dünyada kaçıncı sıraya geriledi onu yaz, torpil ve adam gayırmanın olduğunu yaz, hayal dünyasında yaşıyorsunuz

Avatar
recep 2022-06-14 07:31:32

hahah. üniversite x listesinde yokuz ama bakın olduğumuz liste de var deyip haber yaptırmış hemen. bu listeler hikaye. üniversitenin kime ne faydası var, ona bakmak lazım. üretime bi katkısı var mı? pratikte bi getirisi var mı? para mı kazanıyo para mı yiyo? hangi akademisyeni proje yapıp üniversiteye bütçe getirmiş? hangi makale uluslararası bi atıf almış? hangi hocası uluslararası bi sunum yapmış? hangi hocası hiit dışında iş bulabilir?

Avatar
Para yok mazeret değil 2022-06-14 10:32:19

Çorum’da idarecileriniz nedense bir eskisi gibi para yok diyip duruyor. Ama çevre illere, etrafa bakıyoruz, her yerde bir faaliyet var. Onlara olan para, bize niye yok?

Avatar
Güzel 2022-06-14 09:35:38

Neden bu haberde Son Dakika'da yer almıyor sayın editör? hep olumsuzlukları taşıyorsunuz buda hiç yakışmıyor sizin gibi sözde yılların gazetecisine.

Avatar
Gulunc 2022-06-14 12:43:17

Yav he he. Hatta oksford bizden geride. Liyakat siz insanlarla bu işler yürümez.

Avatar
Medet Yapat 2022-06-14 09:26:30

Kaç senedir öğretim elemanı olmadığı için devam edilemeyen bir sürü yüksek lisans eğitimi var. Hepsi yarım kaldı.

Avatar
Rektörüm - MYO Dışardan Hoca 2022-06-14 20:26:26

Daha önce bir hocamızın eşine, MYOda dışardan ders verdirildiğini okumuştuk. Ne vAr bunda demeyin, o dersi İİBFde verecek pek çok Prof dahil hoca varken, dışardan akademisyen olmayan birine verdiriliyor. O yorumlar yapıldıktan sonra biraz zaman geçince, şimdi bu sefer o hocamızın eşine kadro açtırılmaya çalışılıyor. Hocam lütfen size bu konuda ısrar edenlere dikkat edin, ne olurdikkat edin. (Kim olduğu myoda herkesin malumu).

Avatar
İskilipden 2022-06-14 06:17:25

Peki İskilip Meslek Yüksek Okulu ne zaman yapılacak
eğitim dönemi bitiyor HİÇ BİR HAREKAT YOK ÖDENEK mı yok desen üniversitelerde ödenek vardır.
Neden her önünden geçildiğinde neler düşünülmüyor ki bu bina hakkında.
Halktan yardım toplandı.
Yapı denetim mecburu iken bu binada neden sorumlu değil
ŞİMDİ YIKMAYA BAŞLANILSA 2 AYDA YIKILIR PYAN PROJE YAPIM SENEYE DA UMUT YOK. OLSUN BAKALIM DEVİR İSKİLİP'E DE GÜLER INŞALLAH