HİTÜ'lü hocaların başarısı yankılandı

Milliyet Gazetesi’nin eğitim editörü ve köşe yazarı Abbas Güçlü, HİTÜ'de iki akademisyenin kendi alanlarında dünya sıralamasına girmesini köşesine taşıdı.

02 Aralık 2020 Çarşamba 00:09
HİTÜ'lü hocaların başarısı yankılandı

Milliyet Gazetesi’nin eğitim editörü ve köşe yazarı Abbas Güçlü, Hitit Üniversitesi’nde iki akademisyenin kendi alanlarında dünya sıralamasına girmesini köşesine taşıdı. Ünlü eğitim yazarı habercim19’un konuya ilişkin ‘Tebrikler! Dünya sıralamasına girdiler’ başlıklı haberini de kaynak gösterdi.

TEBRİKLER! DÜNYA SIRALAMASINA GİRDİLER’ DEMİŞTİK…

Bilindiği üzere, Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis, K. W. Boyack ve J. Baas’ın PLOS Biology dergisinde yayımlanan “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” başlıklı makalesine göre, dünyada ilk % 2’lik dilimde Hitit Üniversitesi’nden Polimer Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Deniz ile Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Kabak yer almıştı. Prof. Vedat Deniz’in tüm dünyada 27 bin 568 kişi arasında kendi alanı içindeki sıralaması 327, Prof. Dr. Bülent Kabak’ın tüm dünyada 48 bin 453 kişi arasında kendi alanı içindeki sıralaması 598 olmuştu.

TÜBİTAK’IN ANALİZİNİ AKTARDIK

Dünyanın en iyi bilim insanlarının sıralandığı listenin analiz raporunu ise TÜBİTAK yayınlamıştı. TÜBİTAK’ın üniversitelerin yetkinlik alanlarını içeren raporu, yine habercim 19’da ‘TÜBİTAK analiz etti, işte tablo’ başlığında detaylı bir şekilde okurlara aktarılmıştı.

ABBAS GÜÇLÜ ‘HAKSIZLAR MI?’ DİYE SORDU

Milliyet Eğitim Yazarı Abbas Güçlü, ‘Haksızlar mı?’ başlıklı yazısında, “Negatif haberlere öyle alıştık ki, başarıya hasret kaldık. Hemen her alanda bizi ulusça gururlandıran haberler yok mu, elbette var. Ama arada kaybolup gidiyorlar. Tıpkı Hitit Üniversitesi’nden iki hocamızın başarıları gibi!” ifadelerine yer verdi.

Köşe yazısının devamında ise habercim19’da yer alan ‘Tebrikler! Dünya sıralamasına girdiler’ başlıklı haberin detayını verdikten sonra, Polimer Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Deniz’in şu sözlerini aktardı: “Ve Vedat Hoca haklı olarak soruyor: Anadolu’nun ortasında bir il olan Çorum ve onun üniversitesi olan Hitit Üniversitesi 2006 yılında kurulmasına rağmen maalesef hâlâ kampüsleşememiş ve bir çok alt yapı eksiklikleri olan bir üniversitedir. Bu üniversitelerde bilim ve araştırma yapmak gerçekten çok meşakkatli ve neredeyse imkansız bir iş olmaktadır. Bütün bu dezavantajlara rağmen biri ben olmak üzere iki akademiysen ‘Dünyanın en etkili bilim insanları’ listesine girmeyi başarmıştır.

Peki Anadolu şehirlerimizde ki imkansızlıklar ve kurulma sancıları çeken üniversitelerimizin haberleri önemli bir haber değil midir?”

Abbas Güçlü, Hitit Üniversitesi’nden bahsedilen değerlendirmesinin sonuç bölümünde, “Hocam haklı, hem de çok haklı. Yıllardır zaten biz de aynı mücadeleyi veriyoruz. Medyada eğitimin, bilimin adı yok gibi! Peki ama üniversiteler var mı?

Hemen her yıl bol keseden dağıttıkları ödüller arasında eğitime, bilime, üretkenliğe farkındalığa yönelik tek ödül var mı?” diye sordu…

ÜNİVERSİTELER PEŞ PEŞE AÇIKLAMA YAPTI…

Dünyanın en iyi bilim insanlarının sıralandığı listenin yayınlanması bilim ve akademik camiada kısa sürede etkisini gösterdi. Birçok üniversitenin iletişim koordinatörlükleri listeye girme başarısını gösteren akademisyenlerini kamuoyuna açıkladı. Ancak sosyal medyayı sıkı kullanın Hitit Üniversitesi yönetiminden bugüne kadar herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

Abbas Güçlü’nün yazısının tamamını ve Türkiye’nin en  büyük eğitim platformu Abbas Güçlü ile eğitim ajansı.com’da yer alan haberimizi aşağıdaki iki ayrı linkten okuyabilirsiniz…

https://egitimajansi.com/abbas-guclu/haksizlar-mi-kose-yazisi-2845y.html

https://www.egitimajansi.com/haber/hitit-universitesinden-iki-akademisyen-dunya-listesinde-haberi-78277h.html

Son Güncelleme: 04.12.2020 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dogru 2020-12-02 12:18:56

Basarili personellerle uğraşmaktan açıklama yapmaya fırsat bulamamışlardır.

Avatar
Çorumlu 2020-12-03 14:01:21

Allah korkun yok mu diye soracağım sana Vedat deniz? Ama sormaya gerek yok bence, çalışacak yer yok diyorsun değil mi? Allah’dan Korkmaz kuldan utanmaz adam, Türkiye’nin bırak üniversitelerini çoğu bölgede olmayan bir laboratuvarı var, 30 milyonluk bir yatırm yapıldı, git çalış proje yap sana çalışma diyen mi var utanmadan çalışma yeri yok zor şartlarda iş yapıyoruz demişsin, senin derdin iş yapmak değil bunu herkes biliyor.

Misafir Avatar
Ayptır.. 2020-12-03 17:15:57 @Çorumlu

Yaaa arkadaş adam başarıya ulaşmış, Üniversitenin ismini duyurmuş... Daha ne yapsın...

Beğenmedim! (0)

banner165