İlklere imza atan Çorumlu

Çorumlu bilim adamı Doç. Dr. Sadi Vural, kamera içine yüz tanımayı yerleştirebilen tek bilim adamı ünvanına sahip.

23 Temmuz 2019 Salı 16:05
İlklere imza atan Çorumlu

Çorumlu bilim adamı Doç. Dr. Sadi Vural, kamera içine yüz tanımayı yerleştirebilen tek bilim adamı ünvanına sahip.

Yapılan açıklamaya göre, Endüstri Meslek Lisesi’nde lise eğitimini tamamlayan Vural, İstanbul Üniversitesi İngilizce Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. Genç bilim adamının araştırmacı ruhu ve azminden etkilenen üniversite öğretim üyeleri, kendisine yüksek lisans eğitimi teklifinde bulundu.

Hocaların teklifine olumlu yanıt veren Vural, lisansüstü eğitim sırasında Japonya'da ilklere imza attı. Yüksek lisans eğitimini Osaka Üniversitesi’nde bitirdi. En az 4 yıl suren doktora programını sadece bir yılda tamamlayarak bunu başaran ilk yabancı öğrenci unvanına sahip oldu. Hemşehrimizin başarısı bununla sınırlı kalmadı. Vural,  2007 yılında Japonya'nın ilk Yüz Tanıma Şirketi Ayonix'i kurarak başka bir ilke daha imza attı. Vural, kamera içine Yüz Tanımayı yerleştirebilen tek Bilim Adamı ünvanına sahip,

Osaka’da 100 bin dolara kurulan şirket bugün Tokyo’da 150 milyon dolar hacmiyle ticari faaliyetlerine devam ediyor. Vural'ın üretip geliştirdiği sistem güvenlik, müşteri memnuniyetini artırma, fabrikalarda ve hayatı daha kolaylaştırma amaçlı birçok alanda kullanılıyor.

Amerika iç istihbarat servisi FBI da dahil olmak üzere; Arjantin, Meksika, Tayvan ve Singapur gibi 30’u askın ülke Ayonix yüz tanıma sistemini kullanarak güvenliği sağlıyor. Geçen yıl Arjantin’de düzenlenen G20 Zirvesi’nde de sistem kullanılarak ülkemiz adına gurur vesilesi oldu.

Doç. Dr Sadi Vural, azmi ve girişimci ruhu taşıyan iş adamlarıyla iş birliği kurarak fabrikalarda, şirketlerde iş verimliliğini artırmak, süpermarketler, mağaza, alışveriş mekanları gibi yerlerde müşterilerin sayısını artırarak bu yerlerin mevcut müşterilerini en az 2 katına çıkaracak çözüm önerilerini paylaşmak istiyor.

Çorumlu bilim adamı yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İtalya’nın da içinde bulunduğu 30’u aşkın ülkede kullanılan bu sistemler sadece güvenliği artırmakla kalmıyor ayni zamanda müşterilerin gelirini artırarak 1 yılda getirdiği değerle ürüne ödenen bedeli birkaç katına katlıyor.”dedi.

Son Güncelleme: 23.07.2019 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2019-07-24 07:55:27

Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz....

Avatar
Aman Ha 2019-07-24 14:32:29

Kardeşimizi tebrik ediyoruz. Ama yanılıp sakın ha çoruma gelmesin, zira geldiğine geleceğine pişman ederler. Biz çorum'luyu uzaktan severiz. Zira ne olur ne olmaz, ilerde ayağa dolaşır.

Avatar
Salih Karataş 2019-07-24 14:21:27

Helal olsun

Avatar
Doğruya Doğru 2019-07-24 15:00:49

Gerçekten de gelse, adamcağızın canına okurlar. İyi insanları kaçırırlar, sonra da mevcutlara kızarlar niye böyle diye. Garip işler valla.

Avatar
Mustafa taşcı hemserim 2019-07-24 15:29:06

Elvancelebi köyünden kendi çocukken akillydi

Avatar
Osman TÜZÜN 2019-07-24 13:58:02

Gurur duyduk aynı köylü olmakla başarların devamını diliyorum.Elvan Çelebilinin yaptığını kimse yapamaz

Avatar
Dr. SADI VURAL 2021-05-11 04:22:39

Arkadaslar, yorumlariniz icin tesekkur ederim. Ben Turkiyede yeteri imkan ve firsat bulamadim yurtdisina gittim, ve Japonyada okumaya ve tutunmaya calistim. Sonrasinda Turkiyeye teknolojiyi getirip devam ettirmek icin denemelerde yaptim ama Turkiyenin akilli insana ihtiyaci yok Turkiyenin rantini elinde tutan %95 lik kesmine girebilen insanlara, agizi laf yapan iyi konusan kendisini iyi satabilen kisilere ihtiyaci var. Ben bir bilimadami oldum ve bunlar bana gore degil. O yuzdendirki yurtdisinda faaliyetlerimi devam ettiriyorum. Ulkemi seviyorum ama disaridan sevip destek vermek iceride olmaktan cok daha verimli ve guzel.
Su an Melbourne sehrindeyim. Burada cok sayida turk vatandaslarimiz var. Burada olmaktan da cok mutluyum.

Avatar
9 2019-07-25 00:28:21

TÜRK EKONOMİSİNE FAYDASI VARMI YOK.NEDEN HEP GAYRİMÜSLİMLERE HİZMET EDİLİYOR,NEDEN HEP BÖYLE BULUŞLAR DIŞARI VERİLİYOR,NEDEN SAHİP ÇIKILMIYOR.BENİM İÇİN ACI BİR TABLODUR.