MTA sondaj başlattı, vatandaş endişeli

MTA Çorum’un Dodurga ilçesinde rezerv çalışması başlattı.

03 Ağustos 2020 Pazartesi 14:52
MTA sondaj başlattı, vatandaş endişeli

Maden Teknik Arama Müdürlüğü ekipleri, Dodurga İlçesi’nin Mehmetdede Tekke Köyü’nde ihale ile sondaj çalışması yaparak rezerv araştırması yapıyor.
CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, bölge halkının ve köylülerin çalışmalardan rahatsız olması ve bazı endişeleri üzerine; MTA ekiplerin yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak’tan bilgi aldı.
Edinilen bilgiye göre; bölgede altın, gümüş, antimon, bakır ve molibden madenlerinin araması yapılırken, rezerv olup olmadığının tespiti yapılacak.
İhaleyi alan firma şantiye kurulumunu tamamladıktan sonra bölgede rezerv araştırması yapacak. 
Köy halkı ise sondaj çalışmalarından sonra köye tesis kurulabileceğini, böylelikle tarım ve meyvecilik üretiminin sekteye uğrayacağını, tarım yapılabilecek arazinin azalacağını belirterek çalışmalardan rahatsız olmakta. 
Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan CHP Dodurga İl Genel Meclis Üyesi Saadettin Akgül ise durumu İlçe Kaymakamı ile görüştüklerini, bu bölgede geçmiş yıllarda da rezerv araştırması yapıldığını ancak herhangi bir sonuç alınamadığını, rezerv olup olmadığının henüz belli olmadığını, araştırmaların 15 yıl gibi uzun bir zaman alabileceğini, bu nedenle halkın tedirginlik yaşamasına gerek olmadığını ifade etti.

Son Güncelleme: 03.08.2020 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DAVUT 2020-08-03 15:10:54

Chp de her şeyden rahatsız oluyor. Bir maden araştırmasının rahtsız edecek neyi olur.

Avatar
Lüzumsuzluk 2020-08-03 17:17:46

Neye tedirgin olmuşlar arazileri ırmak kıyısında sırf muhalefet olsun

Avatar
Çorumlu 2020-08-04 00:27:51

Maden çalışması için niye rahatsızlık duyuluyormuş ki

Avatar
Osman 2020-08-04 04:07:48

bir bakmşsın dünyanın en kaliteli ve en kapasiteli petrolü bulunuyor.????

banner165