O ofis A.Ş. oldu: Rektör; ‘Biz de varız’

Hitit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), şirketleşerek anonim şirketi (A.Ş) statüsü kazandı.

08 Haziran 2023 Perşembe 17:36
O ofis A.Ş. oldu: Rektör; ‘Biz de varız’

Hitit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Yükseköğretim Kurumları Teknoloji Transfer Ofisi Yönetmeliği kapsamında şirketleşerek anonim şirketi (A.Ş) statüsü kazandı.

Yapılan açıklamaya göre; Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü; öğretim elemanlarını proje hazırlamaya teşvik etme ve izleme, üniversite-sanayi işbirliği koordinasyonu, fikri, sınai ve mülkiyet hakları süreçleri, kontratlı projeler, sanayi ar-ge desteği gibi birçok faaliyeti yürütüyor.

Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. statüsü sayesinde, üniversite-sanayi işbirliğinin bürokratik süreçlere girmeden karşılıklı iki şirket felsefesiyle yürütülerek çok daha esnek işbirliklerinin yapılabilmesine olanak sağlayacak.

Aynı zamanda Hitit Üniversitesine ait patent/faydalı model gibi fikri hakların daha kolay ticarileştirilebilmesi, ayrıca öğretim elemanlarının sanayi işbirliği sürecindeki kazanımlarının daha fazla olması mümkün olacak.

REKTÖR: ‘İKİ YILLIK ÇALIŞMANIN MEYVESİ’

2020 yılında kurulan Teknoloji Transfer Ofisi’nin artık anonim şirket olarak faaliyetlerini sürdüreceğini belirten Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “İki yıldır sürdürdüğümüz hassas çalışmalar meyvesini verdi. TTO, şirketleşerek anonim şirketi statüsünü kazandı. Çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Yaptığımız ilk toplantı ile birlikte plan ve projelerimizi masaya yatırdık. Artık şirket olarak sektörde biz de varız” şeklindeki sözlerle Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi’nin hayırlı olmasını diledi.

Son Güncelleme: 08.06.2023 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Demirer 2023-06-09 09:23:05

Sayın hocam, tıp fakültesinin fiziki şartlarını iyileştirme ve yeni fakülte binası inşaatı gibi konuları da çok kısa sürede halledebileceğinizi göstermeniz ümidiyle sizleri selamlıyorum.

Avatar
Çorumlu 2023-06-09 14:42:53

Yav yürü git!!! Göz boyamaya devam et sen kimse yemiyor artık…
Çorum’da vekiller siyasi irade seni istemiyor daha ne zorluyorsun! Nasıl çalışmayı düşünüyorsun yine mi Çorum’a zarar vereceksin? Git patronun seni çok seviyorsa yanına alsın veya orduya göndersin gareziniz Çorum’a mı??? Amma yüz varmış sende birader. Sevilmiyorsun ve başarısızsın nokta.

Misafir Avatar
Muhsin 2023-06-09 15:22:00 @Çorumlu

Kendi adına konuş. Rektör bey gayet vizyon sahibi bir kişi. Bizde seviyoruz rektör beyi.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Mehmet 2023-06-09 20:26:32

Corumlu gercek adinla yazsana