Önemli açıklamayı HİTÜ'de yaptı

ABD Prof. Dr. Northern Illinois Üniversitesi’nden Narayan Hosmane, kanser tedavisine yönelik önemli açıklamayı Hitit Üniversitesi'nin düzenlediği bilimsel kongrede yaptı.

01 Temmuz 2019 Pazartesi 00:24
Önemli açıklamayı HİTÜ'de yaptı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Northern Illinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Narayan Hosmane, kanser tedavisine yönelik önemli açıklamayı Hitit Üniversitesi’nin organize ettiği 7. Anorganik Kimya Kongresi’nde yaptı.

Prof. Dr. Narayan Hosmane, Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen kongrede bor elementi ile kanser tedavisinde önemli bir aşama kat edildiğini açıkladı.

Bor elementinin sağlık alanında kullanımına yönelik uzun araştırmalar yaptığını vurgulayan  Hosmane, dünyanın farklı bölgelerindeki ortaklarıyla yaptıkları çalışmalar sonucunda bor ile kanserli hücreleri yok etmeyi başardıklarını kaydetti.

Hosmane, dünyada bor rezervinin yüzde 75’inin Türkiye, kalan kısmın ABD’de bulunduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Narayan Hosmane'nin açıklamaları Türkiye'deki çok sayıda yaygın medya kuruluşunda geniş yer buldu.

Hatırlanacağı üzere Hitit Üniversitesi Kimya bölümü organizasyonunda yapılan kongreye 60 farklı üniversiteden 25’i yabancı 350 civarında bilim adamı katılmıştı. 22 Haziran’da sona eren kongre bitiminde 5 bin yıllık Hitit uygarlığına ev sahipliği yapan örenyeri ve müzeler ziyaret edilmişti.

Son Güncelleme: 01.07.2019 00:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tebrikler 2019-07-01 11:22:46

Çorumda böyle güzel çalışmaların yapıldığını görmek, güzel haberlere imza atmak gerçekten takdire şayan. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. İnşAllah kanser tedavisinde olumlu gelişmeler olur. Bu arada, en küçük eksiklikte bile bir dünya eleştiri yapıyoruz. Ama güzellikleri de aynı şekilde takdir edersek, iyi işler yapanları cesaretlendimiş oluruz diye düşünüyorum. Saygılar.