Rektör’den kampüs açıklaması

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, dünyanın önde gelen firmalarından Mitsubishi Electric’in ziyaretinde kampüs tartışmalarına açıklık getirdi.

16 Mayıs 2019 Perşembe 10:30
Rektör’den kampüs açıklaması

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, dünyanın önde gelen firmalarından Mitsubishi Electric’in ziyaretinde kampüs tartışmalarına açıklık getirdi.

Üniversitenin en önemli eksikleri olarak ortaya konulan kampüs problemi konusunda göreve gelir gelmez çalışmalara başlandığını belirten Alkan, “Standart uygulama ve beklentilerin ötesine geçerek ilk yaptığımız binalarımız olan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜBTUAM), birimlerimizin ihtiyaç duyduğu diğer laboratuvarlar ve Teknokent konusunda olağanüstü yoğunlaştık. Diğer binalarımızın yapımları devam etmekle beraber öncelikle klasik olarak beklenen binalara değil, dünyadaki gidişatı dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürdük. Bu doğrultuda araştırma laboratuvarlarına dönük yapılan çalışmaların nihai amacı, Hitit Üniversitesini uluslararası arenaya taşıyacak olan unsurun laboratuvar altyapısı ve Ar-Ge olduğuna olan inancımızdı ve yaptıklarımızın ne kadar doğru olduğunu Mitsubishi Electric firmasının bizimle yapacağı iş birliği konusundaki yaklaşımıyla da göstermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

MİTSUBİSHİ ELECTRİC’TEN İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ

Elektrik, elektronik ve otomasyon alanında dünyanın önde gelen firmalarından olan ve Türkiye’de de pek çok yatırımı bulunan Mitsubishi Electric firmasının FA Center Departman Müdürü Hiroshi Matsumura ve Mitsubishi Electric FA Center Departman Asistanı Maki Kimura ile Mitsubishi Electric Türkiye İç Anadolu Bölge Yöneticisi Kaan Çağlar’ın içerisinde yer aldığı Mitsubishi Electric heyeti, Elektrik-Elektronik Bölümü başta olmak üzere çalışma alanlarına giren diğer bölümlerle beraber iş birliği görüşmeleri yapmak üzere üniversiteyi ziyaret etti.

Ziyarette Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Işık, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cihat Savsar, Ar Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kaya hazır bulundu.

Ziyarette bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’ni genç bir üniversite olmasına rağmen 21. yüzyılın gereksinimleri çerçevesinde şekillendirmeye çalıştıklarını, üniversitelerin sadece eğitim verme misyonlarının artık geçerli olmadığını ve buna ek olarak toplumla çok ciddi bir iş birliğine gidilmesinin bir zorunluluk haline geldiğini ifade ederek, 1921 yılında kurulan ve bugün itibariyle dünyanın en önemli elektrik ve elektronik firmalarından olan Mitsubishi Electric ile iş birliğinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Üniversitenin sahip olduğu güçlü akademisyen yapısının ve hükümetin vermiş olduğu desteklerle kurulan muazzam laboratuvar alt yapısının iş birliği konusunda en önemli avantajlardan olduğunun altını çizen Alkan, “Biz uluslararası arenada iş yapabilme kabiliyetine sahip bir üniversite olarak artık rüşdümüzü ispatlamış ve uluslararası arenada iş yapabilir, ortak çalışmalar yapabilir bir yükseköğretim kuruma haline gelmiş olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 16.05.2019 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.