Silverline geldi, merkez üssü HÜBTÜAM

Hitit Üniversitesi ile Silverline arasında işbirliği hayata geçiriliyor.

19 Aralık 2022 Pazartesi 12:32
Silverline geldi, merkez üssü HÜBTÜAM

Hitit Üniversitesi ile Silverline arasında işbirliği hayata geçiriliyor.

Yapılan açıklamaya göre; Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan tek üniversite olarak çalışmalarını yürüten Hitit Üniversitesi ile dünyanın sayılı üretici markalarından olan ve bölge ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sağlayan Silverline arasında örnek bir işbirliği hayata geçiriliyor.

Bilginin yaratıcı gücüyle sanayinin üretim gücünün birleştirilerek sürdürülen çalışmalar kapsamında, bölgemize ve ülkemize önemli katma değer sağlayacak nitelikteki araştırma-geliştirme ve ürün-geliştirme projeleri yer alıyor.

Çalışmaların merkez üssü olarak ise ülkemizin sayılı laboratuvarları arasında yer alan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) ile Teknoloji Transfer Ofisi ve ihtisaslaşma laboratuvarları konumlandırılmış durumda.

SİLVERLİNE HEYETİ HİTİT’TE AĞIRLANDI

Hitit Üniversitesi’nin ihtisaslaşma alanı ve üniversite-sanayi işbirliği kapsamındaki görüşmelerinin ardından 35 kişilik Silverline heyeti Hitit Üniversitesini ziyaret ederek laboratuvarlar ve ofisler hakkında detaylı bilgiler aldılar.

HÜSEYİN ALIŞ KONUŞTU

Üniversitelerdeki bilgi birikimi, yetişmiş insan gücü ve araştırma potansiyeli ile sanayinin deneyimi ve finansal gücünü birleştirmenin büyük önem taşıdığının altını çizen Silverline Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Alış, konuşmasında şöyle dedi:

“Teknik heyetimizle birlikte Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezine gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizle üniversite sanayi iş birliğini geliştirmek adına güzel bir adım attık. Hitit Üniversitesinin sıcak yaklaşımı için Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam’a, HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş’a ve üniversitenin kıymetli yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu iş birlikleri sanayilerin teknolojik açıdan yeterli bilgiye sahip olması ve üniversitelerin sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelmesi açısından çok önem taşıyor. Silverline olarak üniversitedeki bilimsel potansiyeli, sanayiye aktararak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu tür iş birliklerinin üretim sistemi, Ar-Ge, inovasyon çalışmaları ve ürün geliştirme açısından da bizlere katkı sunacağını biliyoruz. Aynı zamanda sanayideki deneyimimizi ve gücümüzü üniversite öğrencilerine aktararak kendilerini geliştirmelerine, teorik alt yapısını uygulama ile bütünleştirmesine yardımcı olmak ve onlara istihdam yaratmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde de sık sık üniversite ziyaretleri gerçekleştirerek geliştirdiğimiz üniversite sanayi iş birliğini her geçen gün artırmak istiyoruz."

REKTÖR’DEN DEĞERLENDİRME

Hitit Üniversitesi olarak Çorum’a, bölgeye ve ülkeye katma değer sağlayacak önemli projeleri hayata geçirmeyi gerçek manada önemsediklerini belirten Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise “Bu noktada yeni yapılanmaları hayata geçirdik ve 3. nesil üniversite olma yolunda önemli adımlar attık. Bunlardan en önemlisi ise Çorum’un, Hitit Üniversitesinin ve bölgenin önünü açacağına inandığımız bir girişim olan Türkiye’de, “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında ihtisaslaşan tek üniversite olmamızdır.” Dedi.

Girişimcilik ekosistemini tabana yayarak yerlilik ve millilik bilinciyle ihtisaslaşma alanı kapsamındaki savunma, sağlık ve gıda teknolojileri bağlamında katma değeri yüksek ürünler üretmek ve dijital dönüşümü sağlamak üzere projeler geliştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

“Tüm bunları yaparken üniversite-sanayi işbirliği bizim olmazsa olmazlarımızdan. Dinamiklerimizle el ele vererek bölgenin vizyonunu değiştirecek çalışmalar gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Dünyanın sayılı üretici markalarından olan Silverline, Hitit Üniversitesinin bu noktadaki en büyük paydaşları arasında. Başta ihtisaslaşma alanımız olmak üzere Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetleri bağlamında önemli çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz günlerde plastik atıklar üzerine geliştirilen projemizi başlatmıştık. Yakaladığımız sinerji ile bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yeni projelerimizi de en kısa zamanda hayata geçirmeye başlayacağımıza inanıyorum. Silverline, üretim kapasitesi, sektörel tecrübesi ve dünya pazarındaki konumu itibariyle gerçekten bölgemiz için önemli bir kazanım. Üniversitemize olan yaklaşımları ve yakın işbirliklerinden dolayı Silverline Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Alış ve Silverline ailesine teşekkür ediyorum."

AVRUPA’YA HİZMET SUNAN LABORATUVAR

Silverline ile yapılacak ortak çalışmalarda Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin önemli bir rol oynayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Öztürk, şunları söyledi:

“Türkiye’de sayılı imkanlara sahip önemli bir laboratuvara sahibiz. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Türk Akreditasyon Kurumu ile yakın işbirliği içerisindeyiz. Diş implant analizlerinden deri ve oyuncaklardaki zararlı madde tayinine kadar geniş yelpazede bir çalışma alanımız mevcut. HÜBTUAM, implantların mekanik analizi üzerine 21 ve tekstil, deri ve plastiklerde zararlı madde tayini üzerine 6 olmak üzere toplam 27 alanda TÜRKAK akreditasyonuna sahip, ulusal düzeyde hizmet sunuyor. Ayrıca, bu alanlardaki uygunluk testleri ve analizlerin yapılmasında yurt dışına olan bağımlılık, Hitit Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren modern laboratuvarlar sayesinde büyük oranda ortadan kalktı. İmplantların üretiminde yerli ve milli sanayinin büyük bir gelişim gösterdiği ülkemizde, yerli üreticinin test ve analiz hizmetlerindeki dışa bağımlılık da büyük oranda sonlandırıldı. Bu kapsamda son yıllarda Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine de hizmet vermeye başladık."

Son Güncelleme: 19.12.2022 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sonuç... 2022-12-19 12:52:37

2011'den bu yana Silverline ile işbirliği vardı da ne oldu...Aynı şeyleri tekrar tekrar yapınca sonuç deyişmiyor gibi

Avatar
özgür çalış 2022-12-20 10:28:51

Rektör hoca giderayak şirinlik peşinde. Kalmış ki Alkan'ın mirasını yiye yiye bitiremedi şimdi bir daha yeme peşinde....

Avatar
Ali Osman ÖZTÜRK 2022-12-20 19:24:35

Silverline gelse ne olacak? Gören de Çorum'a fabrika açtı zanneder. 3-5 seneye merzifon OSB'yi şaha kaldıracaklar. 2-3 parça analizi yaptırırlar, cep harçlığı bırakırlar. Gel gelelim o laboratuvarda RMA'nın eseri...