Üniversite o hedefe kilitlendi

Ülke TV'de konuşan Rektör Öztürk, Milli Teknoloji Hamlesi’nin altyapısını kuracak insan kaynağını yetiştirmeye kendini adamış bir üniversiteyiz."dedi.

30 Temmuz 2022 Cumartesi 13:11
Üniversite o hedefe kilitlendi

Ülke TV'de konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, "Milli Teknoloji Hamlesi’nin altyapısını kuracak insan kaynağını yetiştirmeye kendini adamış bir üniversiteyiz." dedi.

Rektör Öztürk, Ülke TV’de eğitimci yazar Süleyman Beledioğlu ve iletişim uzmanı İsmail Yolcu’nun hazırlayıp sunduğu “Genç Vizyon” programına konuk oldu.

‘EĞİTİM DÖRT DUVAR ARASINDA OLMAZ’

Rektör Öztürk, “Artık üniversiteler dört duvar arasında eğitim vererek ne sanayinin, ne sektörün ne de ülkenin ihtiyaçlarını karşılamakta. Teorik eğitimler önemli ama sahada da olmamız gerekiyor. Bu şartlarda Hitit Üniversitesi, Türkiye’nin geleceğine adım atmak isteyen bütün öğrencilerimiz için şehir, üniversite ve vizyon olarak hazır.”dedi.

BÜTÜN AVANTAJLARIYLA HİTİT ÜNİVERSİTESİ

Programda üniversite hakkında bilgiler veren Öztürk, Tıp Fakültesi’nin parlayan bir yıldız olduğunun altını çizerek, “Fakültemiz bünyesinde bulunan akademik kadromuz, çevre üniversitelerle karşılaştırıldığında bizim gibi genç bir üniversitenin kapasitesini üst düzeye çıkarmış durumda. Kapasitesi ve özellikleri açısından örnek gösterilecek Kardiak Rehabilitasyon Merkezi’ne sahibiz. Genel cerrahi alanında asistan yetiştirme sertifikası alan genç üniversitelerden birisiyiz. Altıncı sınıflarımız beyaz önlüklerimizi giydiler bu yıl ve sahadalar. Tam örgüsünü komite eğitimi ile beraber sağlamış bir tıp fakültesinden bahsediyoruz. Diyabetik ayak merkezi Türkiye’de 3 tane. Bizim merkezimiz tam kapasite faaliyetlerine devam ediyor.” diye konuştu.

‘ÇORUM TAM BİR ÖĞRENCİ ŞEHRİ'

Çorum ve barınma imkanları konusunda bilgiler veren Rektör Öztürk, “En önemli husus Anadolu şehirlerinin kendi kimliği ve potansiyeli içinde düşündüğümüzde Çorum, gelen öğrencilerimizi ve ailelerini şaşırtıyor. İlk defa gelmiş olmalarına rağmen bize ilk tepkileri ‘biz böyle beklemiyorduk’. Yeşil alan itibariyle kişi başına Türkiye’de ortalama 6 metrekare, Çorum’da yeşil alan 16 metrekare. Gençler spor mu yapmak istiyor? Kitap mı okumak istiyor? Yeşil alanlar tertemiz ve gençlerimiz için hazır. Barınma konusunda şehrimizde 8 yurdumuz var. Kapasitesi 6000’den fazla. Geçen sene en maksimum %85’i doldu. Barınma sorunu yok. Çorum, öğrencilerini ve ailelerini şaşırtan bir şehir. Ankara’ya ve Samsun’a 2 buçuk saat. Güvenlik sorunu yok. Tam bir öğrenci şehri.”şeklinde konuştu.

O ALANDA İHTİSASLAŞAN TEK ÜNİVERSİTE

Hitit Üniversitesi’nin Makine ve İmalat Teknolojilerinde ihtisaslaşan tek üniversite olduğunun altını çizen Öztürk, şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz 4 yıllık eğitimlerinin sonucunda sahaya indiklerinde nereye giderlerse gitsinler Türkiye’nin teknolojik gelişimine katkı sunacak, bir altyapıyla gidecekler. Burada en önemlisi şu, 11. Kalkınma Planı’nın altını çizdiği ana sektörler var. Savunma, sağlık ve gıda. Bu 3 sektörün teknolojilerine odaklandık ve bu noktada 3 büyük laboratuvarı kurmuş durumdayız. Bölgenin en büyük dijital laboratuvarı kuruldu. Büyük veri, yapay zeka ve diğer konularda çalışıyor arkadaşlar. Türkiye’de misyon her şehirde 1 üniversite mantığı ise Hitit Üniversitesi’nin misyonu belli. Makine ve imalat teknolojileri odaklı. Biz bu konuda Çorum’a, bölgemize ve ülkemize ne kattıysak adaylarımızdan da bu heyecan, bu tutarlılık ve vizyonla aramıza katılmalarını bekliyoruz.."

ÖĞRENCİLERİ MUTLU EDECEK SOSYAL PROJELER

Üniversitede sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütüldüğünü belirten Öztürk, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ‘Seyahat Severler’ projesi var. Belediyemiz ulaşım konusunda destek oldu, biz de organizasyonu yaptık ve öğrencilerimizi bu proje kapsamında Erzurum’a gönderiyoruz. Öğrencilerimiz 3 gün boyunca konaklayacaklar ve şehri tanıma imkanı bulacaklar. Bu yıl öğrencilerimiz için 3 gün boyunca e-spor turnuvası düzenledik. Meslek yüksekokullarımızdaki öğrencilerimiz için ‘Mesleki Bilim Şenliği’ yaptık ve öğrencilerimiz bütün maharetlerini ortaya döktüler. ‘Hoş Geldin Şenliği’ yapıyoruz. Üniversite takvimimizin ilk haftası bizim hoş geldin şenliği dönemi. Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu yıl destek verecek ve bu sene daha kapsamlı yapacağız. Belediyemiz, geçen yıl her ay 1 konser gerçekleştirdi. Gençler için şehirde eğlence, kültür; üniversitede sosyal faaliyet, bilim. Aynı zamanda öğrencilerimiz Teknofest’te 9 proje ile finalde yarışıyor.”diye konuştu.

KENDİMİZİ MİLLİ VE YERLİ ÜRETİM İÇİN İNSAN YETİŞTİRMEYE ADADIK’

Ailelere ve aday öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Öztürk, “Çorum il olarak şaşırtan bir il. Hitit Üniversitesi de gelecek vizyonu, ayakları yere basan, ihtisasıyla, uzman kadrosuyla ve gerçekten şu anda oturtmak üzere olduğumuz Milli Teknoloji Hamlesi’nin altyapısını kuracak insan kaynağını yetiştirmeye kendini adamış bir üniversite. Sosyal faaliyetleri dizayn ederken, öğrencilerimizi uluslararası hareketliliğe teşvik ederken yeni alanlarla, uygulamayla, sektörle iç içe getirirken biz tamamen bunu düşüneceğiz. İnanın evlatlarınızı bize emanet etmekten pişman olmayacaksınız. Başarılar diliyorum. Çocuklarımızın bahtları açık olsun. Ülkemize ve sizlere layık evlatlar olsun diyorum."dedi.

Son Güncelleme: 30.07.2022 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2022-07-31 19:51:39

Hocaların labaratuvarlarını kısıtla, mühendislik bölümlerine hoca gelmesin, her türlü sıralamada en az 15-20 geriye düş ve sadece çarşı pazar açılışlarına katıl ve üniversitede hedefe kilitlen....güldürmeyin insanı

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-07-31 12:46:16

Allah aşkına kampüsleri olmayan ÜNİVERSİTE'yi kimse tercih etmez. Önce kampüsleri yapın, sonra öğrencileri davet edin. Kaliteli eğitim, LİYAKATLİ insanlarla olur. Onun adamı, bunun adamı, şunun adamları ile olmaz. Berberden Kasap olmaz, Kasaptan Berber olmaz.

Avatar
Tolga 2022-07-30 15:41:22

Önce bir kampüs bitsin dört duvarın arasına girelim sonra çıkarız

Avatar
Hasan 2022-07-30 18:21:18

Üniversitedeki tüm atamaları ve kadrolaşmayı Halilibrahim aşgının yaptığı söylentisi çok fazla. sayın rektöre bunu açıktan sormak olmaz buradan soralım bakalım doğru mu yoksa dedikodumu

Avatar
Çorum 19 2022-08-01 00:03:30

Zirkon hipersonik füze bravvo bravvo

Avatar
Çorum 19 2022-07-31 20:39:35

Genel cerrahdan bol ne var Allah Allah

Avatar
Raisimize 2022-07-30 18:15:50

Rizede reis konuşma yapıyor. yapılan yatırımlar Tl ve kompleks vs duyunca neden Reis Çorum da doğmadı acaba Çorumlu olsaydı ne güzel olurdu Çorum 5 Çorum daha olurdu heralde toprak tutmazsa danize yaptı bizede yanlara git deniyor. Yollar okullar vs bekliyor yapılmalı beklermi daha