Üniversite-sanayi işbirliğinde önemli adım

09 Mayıs 2023 Salı 19:51
Üniversite-sanayi işbirliğinde önemli adım

Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi’nin, araştırma- geliştirme ve ürün-geliştirme faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiği bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre; Hitit Üniversitesi, kaydettiği gelişmelerle beraber patent alım ve ticarileşme noktasında da ilklere imza atıyor. Hitit Üniversitesi ile Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) arasında birlikte geliştirilen “Glukozamin-Kondritin Sülfat Bor Esterleri Takviye Edici Gıda Etken Maddesi” başlıklı buluş için ‘Ortak Patent Alım ve Ticarileştirme Sözleşmesi’ imzalandı.
Sözleşmede, buluşun fikri mülkiyet haklarının elde edilmesi, ticarileştirilmesi, maliyetlerin karşılanması ve elde edilen ticarileştirme gelirlerinin dağılımına ilişkin süreçler yer alıyor.

Yapılan sözleşme gereği Hitit Üniversitesi ve TENMAK, buluş için ortak patent başvurusunda bulunacak. Hitit Üniversitesi yüzde 80, TENMAK ise yüzde 20 oranında patent üzerindeki haklara sahip olacak. Buluşun ticarileştirme sonucu elde edilen gelir yüzde 80 oranında Hitit Üniversitesi’ne, yüzde 20 oranında TENMAK’a ödenecek.

Üniversitede şehrimize, bölgemize ve ülkemize katma değer sağlayacak çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini belirten Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, bu kapsamda üniversite-kamu-sanayi işbirliği içerisinde çalışmaların yoğunlaştırıldığını bildirdi.

Hitit Üniversitesi ile TENMAK işbirliğinde geliştirilen borlu gıda takviyeleri buluşu için ortak patent alım ve ticarileşme sözleşmesini imzaladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti: “İşbirliğinde içerisinde geliştirilen buluşun ortak patent başvuru süreci, Teknoloji Transfer Ofisimiz tarafından yürütülecek. Çalışmaları gerçekleştiren öğretim üyemiz Prof. Dr. Dursun Ali Köse ile Öğr. Gör. Melda Bolat Bülter’e teşekkür ediyor, TENMAK ile başlattığımız işbirliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-05-10 18:52:37

Giris kapisi olan kampusu olmayan tek universite.

Avatar
bir imam hatipli 2023-05-11 20:16:39

AKP bizden değil diye bir grup imam hatipli yetişmiş adamı öteledi utanmadan ilgisiz ve bilgisiz adamları getirip millet vekillerinin akrabalarını çaycı ve koruma yapmakla yetindi ...işte binasız işte yolsuz ...işte öğrencisiz..ve işte hocasız ...ama odun olsun bizim olsun(AKP'ye oy ve rant olsun) üniversitesi...

banner165