Yazılım alanında dikkat çeken proje

OKA'nın destek verdiği projeler arasında Çorum Teknokent firması Anovel Yazılım firmasının “Yapay Zekâ Destekli Optimizasyon Yazılımı” yer aldı.

05 Eylül 2022 Pazartesi 13:33
Yazılım alanında dikkat çeken proje

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA), geçtiğimiz Cuma günü Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin de katılımıyla düzenlenen imza töreninde desteklediği 6 projeyi tanıttı. Desteklemeye değer gördüğü toplam tutarı 4.4 milyon TL olan 6 projeye 2.6 milyon TL destek verildi. Destek verilen projeler arasında Çorum Teknokent firması Anovel Yazılım, “Yapay Zekâ Destekli Optimizasyon Yazılımı” projesi dikkat çekti.

OKA'DAN DESTEK ALDI

Yapılan açıklamaya göre; yazılım sektöründe başarılı çalışmalara imza atan Çorum Teknokent firması Anovel Yazılım, “Yapay Zekâ Destekli Optimizasyon Yazılımı” projesi ile OKA’dan destek almaya hak kazandı.

HEDEF; YÜKSEK KATMA DEĞERLİ YAZILIM PROJELERİ

Geliştirdiği optimizasyon yazılımlarına Yapay Zekâ Uygulamaları ile karar destek sistemlerini de ekleyerek yüksek katma değerli yazılım çözümleri geliştirmek istediklerini belirten firma temsilcisi Hakan Yıldırım, günümüzün yüksek teknoloji ürünleri içerisinde yer alan yapay zekâ uygulamalarının görüntü işleme, makine öğrenmesi, öngörü ve veri analitiği, dil işleme, robotik süreç optimizasyonu, otonom araçlar, akıllı platformlar ve nesnelerin interneti gibi alanlarda her geçen gün geliştiğini vurguladı.

ÇORUM YAZILIM ALANINDA ÖNE ÇIKACAK

Çorum’un yazılım alanında ismini duyurmaya devam edeceklerini ve Çorum’un gelecekte yazılım sektöründe öne çıkan şehirler arasında yer almasını arzu ettiklerini vurgulayan Yıldırım, yaptıkları çalışmalara katkı sağlayan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Hitit Üniversitesi ve TEKNOKENT yönetimine teşekkür etti.

Son Güncelleme: 05.09.2022 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.