Yerli otomobile 22 il talip

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobile 22 ilin talip olduğunu açıkladı

08 Nisan 2018 Pazar 12:39
Yerli otomobile 22 il talip

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye'nin Otomobili Projesi"ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Özlü, yerli otomobilin üretileceği yerle ilgili de bilgi verdi.

Özlü, Türkiye'nin Otomobili'nin üretim yeri konusunda 22 ilden talep geldiğine dikkati çekerek, taleplerin değerlendirilerek en uygun il ve bölgenin seçileceğini bildirdi.

Bakan Özlü, seçilecek CEO’nun otomotiv sektöründe, küresel başarı elde etmiş bir Türk olacağını vurguladı

Şu aşamada hangi segmentte ve kaç modelle piyasa girileceğinin ele alındığına işaret eden Özlü, "Türkiye'nin Otomobili'nin, 5 modelle piyasaya girmesi ve üretim maliyetlerini düşürmek açısından 3 modelin aynı şasi üzerinde olması planlanıyor. Mesela bir sedan olacak, bir spor kullanım modeli SUV cinsi olacak, bir genel maksat aracı olacak. Araçlar, B ve C segmentinde üretilecek. Türkiye'nin Otomobili, elektrikli olacak." dedi.

Son Güncelleme: 08.04.2018 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüsnü 2018-04-08 16:35:12

Tabii ki bu 22 il icinde çorum yok. Tıpkı Tayyare alanı meselesi gibi. Çimento zaten Kalkıyor. Seker satiliyor. Tayyare alanı yok. Seçimde görüşürük