AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, geçtiğimiz gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bakanlık bahçesinde görüştü. Ahlatcı, görüşmenin detayını ‘İçişleri Bakanımız Çorum’a müjde ile gelecek’ sözleriyle özetledi.

Ertesi gün bir internet sitesinde, İçişleri Bakanı Soylu’nun kente vereceği ‘müjde’nin Çorum’a Polis Moral Eğitim Merkezi olacağı bilgisi paylaşıldı.

Ahlatcı kaynaklı habere göre, Çorum Belediyesi’nin Yenişehir olarak adlandırdığı eski kışla ve atış poligonu alanında 20 dönüm arazi üzerine Polis Moral Eğitim Merkezi yapılacak. Hem polisler hem de kamu personeline yönelik eğitim seminerleri, konferansların yanı sıra, polis ve kamu görevlilerinin istifade edeceği otel konforunda kompleks bir tesis kazandırılacak. Çevre illerde olmayan merkez, direkt Ankara’ya bağlı çalışacak.

EVET, AMA YETMEZ

Polisevi olmayan, polis merkezi binaları günün şartlarına göre yetersiz kalan, bazı ilçelerde benzer sorunların yaşandığı Çorum’a, Polis Moral Eğitim Merkezi kazandırılması son derece olumlu bir gelişme. Peki yeterli mi, elbette değil.

Milletvekili Ceylan hatırlar, ancak AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı o dönemde aktif siyasette olmadığı için birazdan aşağıda özetleyeceğim bilgiler hafızasında olmayabilir.

ÇORUM POLİS OKULU’NUN HİKÂYESİ

Tansu Çiller’in Başbakan olduğu 50. Dönem Hükümeti Çorum’a Polis Okulu yatırımı kazandırdı. Organize Sanayi Bölgesi’nde fiziki olarak büyük oranda tamamlanan okul binası, AK Parti iktidarları döneminde kendi haline bırakıldı. Kamuoyu baskısı sonucu Polis Okulu inşaatına yeniden el atıldı. Bu kez de binanın uzun süre atıl beklemesinden dolayı depreme dayanıklılığının yetersiz olduğu belirlendi. Binayı güçlendirmenin yeniden yapmaktan daha maliyetli olacağı kararı verildi. Geçen zaman içinde komşu illere, hatta bazı ilçelere polis okulları açıldı, mezunlar vermeye başladı.

2013-2015 yılları arasında yine dönemin AK Parti Çorum Milletvekilleri konuyu ajandalarına aldı. Valilik İl Özel İdaresi’nin desteği alınarak Şeker Fabrikası yanında 500 öğrenci kapasiteli yeni bir Polis Okulu için yer tahsisi yapıldı. O günlerde dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sebahattin Öztürk, yine dönemin Emniyet Genel Müdürleri Celalettin Lekesiz ve Kemal Önal’a ziyaretler yapıldı.

Günün şartlarına uygun modern bir proje hazırlandı. Hatta proje ihalesi yapıldı, yatırım programına alındı.

Çorum Polis Meslek Okulu Kompleksi’nde 1 adet eğitim ve idari binası, 1 adet yurt binası, 1 adet sosyal tesis binası, 1 adet spor salonu, 1 adet kapalı atış poligonu, 12 adet büyük araç kapasiteli, 78 araç kapasiteli açık otopark, 1 adet polis merkezi binası, 1 adet futbol halı sahası, 1 adet nizamiye binası, 4 adet nöbetçi kulübesi, 520 kişilik tribün yapılacaktı. Bunlara ilaveten güvenli sürüş teknikleri eğitiminin verileceği 3 bin metre uzunluğunda trafik pist alanı ve açık hava atış poligonu yapılması projeye ilâve edildi. Şu anda yerelde ve genelde başkaca bir olumsuz durum yoksa yapılması gereken günün şartlarına göre hazırlanan projenin revize edilerek hayata geçirilmesi olsa gerek.

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminden sonra Çorum Polis Okulu tekrar rafa kalktı. Okullarla ilgili yasal düzenlemeler yapılması gerektiği vurgulandı. Bugüne kadar da akıbet hakkında hiçbir yetkili ve etkili isim açıklama yapmadı.

Sözün özü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hazır Çorum’a müjde ile gelecek, vekillerimiz, ilgili bürokratlarımız, teşkilat, Polis Okulu’nu da gündemine alsa da müjdelerin sayısı birden fazla olsa, hiç fena olmaz. Daha doğru bir ifade ile Çorum’a hakkın teslimi olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.