Sağlık Bakanlığı’nın 36 hekim ve sağlık personeli kadrosu açtığı son kurada, ataması yapılan hekimlerin Çorum’u tercih etmedikleri öğrenildi.

'CEYLAN VE KAYA 36 HEKİM GELİYOR' DEMİŞTİ

AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami  Ceylan  ve Av. Oğuzhan Kaya, 1 Haziran’da yaptıkları ortak açıklamada, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda Çorum’da çeşitli hastanelerde görev yapacak 36 doktor ve sağlık personeli kadrosu tahsis edildiğini duyurdu.

HEKİM KADROSU AÇILIYOR, AMA...

Ceylan ve Kaya, kente 2022 yılı 2. Dönem açıktan atama kurasıyla 5 uzman diş hekimi, 4 diş hekimi, 1 eczacı, 22 uzman hekim ve 4 tabip münhal kadrosu açıldığını, tahsis edilen kadrolarla ilgili kura çekiminin 16 Haziran 2022 tarihinde yapılacağı bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

BİR HEKİM BİLE GELMEDİ

Edindiğimiz bilgilere göre; 16 Haziran’da yapılan kura çekiminin ardından Çorum’a, eczacı ve diş hekimi olmak üzere sadece 3 sağlık personeli geldi. 22 uzman hekim ve 4 tabip kadrosu açılmasına rağmen bir hekim dahi şehri tercih etmedi. Böylece girişimler kadro açılmasından öteye geçemedi.

İŞTE HASTANEDE YAŞANAN TEMEL SORUN BU

Genelde ve yerelde hastanede yaşadığımız uzun süreli poliklinik muayene randevularının temel sebebi; isteğe bağlı açılan kadroların doktorların ekseriyeti tarafından tercih edilmemesinden kaynaklanıyor. Mecburi hekim kurası dışında açıklanan hiçbir kurada kent hastanesine hekim gelmesi garanti olmuyor. Ama tabiki can alıcı soru şu; Hekimler neden Çorum’u tercih etmiyor? Oysa Çorum, Ankara ve Samsun’a yakın, kolay yaşanabilir sevimli bir Orta Anadolu şehri. Çorum’u hekimler nezdinde ‘tercih edilmeyen şehir’ noktasına getiren ne olabilir? Herkesin, başta siyasiler olmak üzere şapkalarını önüne alıp ‘biz nerde hata yapıyoruz’ diye düşünmeleri gerekiyor. İkinci olarak ta en azından elimizdekilerin kıymetini bilip, hastaneden hekim kaçırmamaya çalışmalıyız. Yoksa ne randevu sorunu çözülür ne de hastanedeki başka sorunları çözebiliriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğrucu 2022-06-26 20:22:48

Doktor yoksa bastıralım doları dışardan getirelim doktoru daha ne bekleniyor

Avatar
adil 2022-07-04 08:42:17

acaba neden gelmiyor

Avatar
çorumlu az da olsa sorumlu 2022-07-25 20:04:29

daha önce gelmemiş insanların çoğu çorumu ve çorumluyu sevmiyor. nedense kötü bir imaja sahibiz. Tanıtım tanıtım tanıtım

banner165