Tarih 13 Aralık 2017…AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı ‘Çorum’un Ekonomik Beklentileri’ başlıklı iki aşamalı toplantı düzenledi. Sabah AK Parti Teşkilatları, öğleden sonra üniversite, sivil toplum ve iş aleminin temsilcilerinin katıldığı toplantı, Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas nezaretinde gerçekleşti.

Parti teşkilatları, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarına; "Hükümetin son 15 yılda şehrinizde gerçekleştirdiği ve sizi en çok memnun eden yatırımı veya projesi ne oldu? Şu anda devam eden ve hızlandırılmasını istediğiniz proje nedir? Önümüzdeki dönemde şehrinizde başlanmasını beklediğiniz en önemli yatırım ve proje nedir? Şehrinizin ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleşmesinin önündeki en önemli engel (ler) nelerdir?" şeklinde sorular yöneltildi.

Soruların cevabı anket tarzında yazılı olarak alındı, Hitit Üniversitesi akademisyenleri cevapları tasnif etti, raporlaştırarak AK Parti Genel Merkezi’ne gönderdi.

Söz konusu toplantı Çorum’da yapılmadan günler önce bu sütunlarda Çorumlu’nun bilhassa hızlı trenin hızlandırılması, orta vadede müstakil havaalanı talebi ve otoban yatırımlarının önceliğine almasının kentin istikbaldeki menfaatleri açısından uygun olacağını yazıp çizmiştik.

Yine geçtiğimiz hafta basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’a, Çorum’un yatırım beklentilerinin yer aldığı raporda öne çıkan talepler arasında havaalanı olup olmadığını, ardından ön sıralarda yer alıp almadığını ve diğer yatırım beklentilerinin neler olduğunu sormuştuk. Karadağ da, söz konusu raporda en ön sıralarda havaalanı talebinin olduğunu teyit etmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ocak’ta Çorum’a yapacağı ziyaret programında havaalanı dahil başlıca taleplerin iletileceği sözünü vermişti.

Birkaç gün sonra AK Parti Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Cevdet Yılmaz ile birlikte o raporda yer alan talepleri inceledi. Bugün veya yarın da, milletvekillerinin Vali ve AK Parti İl Başkanı ile bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilecek yatırım taleplerine ilişkin ikinci bir değerlendirme yapması bekleniyor.

'28 OCAK SON NEFESİMİZ’

Gelelim sadede;

‘Çorum’un Ekonomik beklentileri’ raporunda memleketin öne çıkan hangi yatırım ve hizmet talepleri var acaba? diye merak ettik araştırdık.

Öğrendiğime göre, Çorumlu’nun birinci yatırım isteği müstakil havaalanı. Diğer talepler hızlı tren, demiryolu yük taşımacılığı, Çorum merkezli (DOP, KOP, DOKAP gibi) kalkınma programı kurulması, savunma sanayisinin geliştirilmesi, şehir içi trafik probleminin çözümü için raylı sistem, tarımda planlı üretim, polis okulu vs…

Çorumlu’nun beklenti içinde olduğu yatırım talepleri ise, yine havaalanı, hızlı tren, otomotiv ve savunma sanayi yatırımları, üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması, kalkınma programı kurulması, trafik probleminin çözülmesi ve turizm potansiyelinin artırılması vs…oldu.

Son 15 yılda AK Parti’nin hangi yatırım ve hizmetlerinden memnuniyet duyulduğuna dair soruya da, Hitit Üniversitesi, doğalgaz, hızlı tren projesinin yatırım programına alınması, şehirler arası ve ilçelerde duble yollar, yeni hastane yatırımı, baraj ve sulama yatırımları, il özel idare yatırımları (köylere hizmet), sağlıkta kalitenin yükselmesi, çiftçi ve esnaf destekleri, TOKİ yatırımları ve sosyal hizmet destek ve projeleri vs.. olarak sıralandı.

Velhasıl Çorum’da her yol ‘HAVAALANI’na çıkıyor.

Elvan Yılmaz’ın deyimiyle ‘28 Ocak Çorum’un son nefesi’ olacak… Niyet hayır, akıbet hayır olur inşallah…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165