Çorum Özel Harekat Şubesi kapanıyor. Edindiğimiz bilgilere göre, 2011 yılında kurulan ve halen 75 personelin görev yaptığı birim, devletin bu alandaki üst yönetiminin aldığı kararla faaliyetini muhtemelen sonlandıracak. Ülke genelinde Çorum ile birlikte 9 il için benzer karar alındığı belirtiliyor.

PEKİ ÇORUM İÇİN ÖZEL HAREKAT BİRİMİ NE İFADE EDİYOR?

Vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu, bu değerler için canlarını vermeye hazır cesarette pırıl pırıl gençler burada görev yapıyor. Bu gençler yıllarını sahada bölücü terörle amansız mücadele ederek geçiren az sayıdaki profesyonel amirlerin, ağabeylerinin tecrübelerinden istifade ederek yetişiyorlar. Görev alanları sadece Çorum sınırları değil elbette. Emir çıktığı andan itibaren sıcak çatışma bölgelerine sevk ediliyorlar; günlerce, aylarca arazide mücadele ediyorlar. Kent merkezlerinde kritik operasyonlarda problem çözücü ve caydırıcı en önemli güç yine onlar.

Çorumlu’nun Özel Harekat Birimi’nde görev yapan bu gençlere ayrı bir sevgi ve muhabbeti var. Çünkü sorumluluk aldıkları görev, öyle parayla, pulla ölçülebilecek bir değer değil. Onlar canları pahasına, ölümüne, şehitlik mertebesini göze alarak mesleklerini icra ediyorlar.

Özel Harekat Birimi’nin Çorum’da varlığının bir diğer önemi, kentin uzun geçmişten bu yana stratejik bir konuma sahip olması. 1995-2000 yılları arasında TİKKO ve DHKP/C gibi bazı bölücü terör örgütlerinin Çorum kırsalını geçiş güzergahı olarak kullandığı biliniyor. Hatta zaman zaman güvenlik güçlerimizle teröristler arasında sıcak çatışmaların yaşandığına şahit olduk. Emniyet ve Jandarma Terörle Mücadele ile İstihbarat birimlerinin sahada yıllarca yoğun çalışmalar içinde bulunduğunu gözlemledik. Zaman içinde güvenlik güçlerimizin etkin ve başarılı çalışmaları sayesinde Çorum kırsalı tamamen temizlendi çok şükür.

Devletin üst yönetimi Çorum Özel Harekat Birimi’nin kapatılması kararında mutlaka önemli bilgilere sahiptir, makul gerekçeleri vardır. Bir itirazımız olamaz. Ancak Çorum’un stratejik öneme sahip hassas bir il olduğu gerçeği de gün gibi ortada. Umarız karar alınırken bu gerçek de göz ardı edilmemiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayhan KılıçarslanAy 2021-03-24 22:09:39

Sayın başkan seçimlerde doktoramı belediyecilik üzerine yaptım dedin ve şükrettin ayrıca saf süresinden ayet okudun şu belediye ruhsat servisi müdürleri çok sevdiğim ismail bey sadece bildiklerini okuyorlar bu düzen böyle gitmez size kavuşmak reise kavuşmaktan daha zor yazacak çok şey var mevlândanım aslan ve öküz hikayesi var.okunursa faydalı olur diye düşünüyorum ha bu arada Allah cc afiyeler diliyorum tüm hastalara

Misafir Avatar
Cevap 2021-03-29 12:22:43 @Ayhan KılıçarslanAy

Başkan Bey'e bizzat twitter'dan ulaş kişisel Twitter ve Facebook hesabından illa ki mesajını görecektir. Beyaz Masayı vs. aramana gerek yok. Çünkü bu iddia ettiğin olay sümen altı edilebilir. Herkes arkadaş - kanka olmuş çünkü. lak lak gırla. iş yapan yok. Başkan ne yapsın buna?

Beğenmedim! (0)

banner165