MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

Partisinin il kongresine katılmak üzere Çorum’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu defa da  son 15 yıldır her ziyaretinde olduğu gibi şehirde coşku yaşattı.

Vatandaşla kurduğu sıcak diyalog, gündemle ilgili cesur, kararlı, doğruyu ve inandığını açıkça dile getiren çarpıcı sözleri ve liderliğine duyulan hayranlık, Çorumlu’dan da aynı teveccühle karşılık buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Çorum’a 16 Nisan’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdiği destekten ötürü teşekkür ederken, 2019 seçimlerinde teşkilatın ana kademe yöneticileri ile partililerden sıkı çalışma sözü aldı.

ÇORUM ÖZELİNDE NELER VAR?

Çorum özeline dönersek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günlerdir beklenen Çorum ziyareti ‘müjdesiz’ sona erdi.

Şehre bugüne kadar yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, farklı olarak KOBİ Başkenti Çorum’un teşvik ve lojistik sıkıntılarının çözüleceği, ayrıca turizm potansiyelinin artırılması için adım atılacağı sözünü verdi.

Yeni hastane yatırımına değinerek uzun süredir sorun yaşanan İskilip ve Bayat Devlet Hastanesi’ne ayrı parantez açtı. Kongre esnasında verdiği talimatla ayağa kalkan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, İskilip’in donatımının yapılacağını, Bayat’ın da kısa sürede tamamlanacağını, dolayısıyla her iki hastanede aksaklıkların giderileceği söyledi.

Sağlık, TOKİ, ulaşım, enerji, turizm, tarımsal sulama yatırımlarını özetleyerek kente bugüne kadar 12 katrilyonluk yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı Çorum’un Ekonomik Beklentileri Raporu’nda ön sıralarda çıktığı İl Başkanı Mehmet Karadağ tarafından açıklanan müstakil havaalanı talebinden hiç bahsetmedi. Erdoğan, bunun yerine Çorum-Merzifon Karayolu’nu kısaltacaklarını, Çorumlu’nun havaalanına ulaşımda sıkıntı yaşamayacağını ifade etti.

SALONDAN DA HİÇ TALEP OLMADI

Salonu dolduran ve Erdoğan’ı büyük coşkuyla karşılayan kalabalık tarafından da havaalanı dahil hiçbir başkaca yatırım talebinin dillendirilmemesi dikkat çekti. Bir kaç kişinin bu yöndeki girişimi ise yeri ve zamanı uygun olmadığı gerekçesiyle önlendi.

Hızlı tren hususunda mevcut durumu özetleyen Erdoğan, 2018 yılı sonunda etüt çalışmalarının biteceğini, ardından yapımına başlanacağını, Çorum’un Karadeniz üzerinden Doğu Anadolu ve Akdeniz’e bağlanacağını yineledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum ziyaretinde açıkladığı, yaklaşık 500 milyon lira ödenek ayrılan ve 3 Ocak’ta ihalesi yapılan Kırkdilim yolunun yeniden inşası ile ilgili gelişmeyi hatırlatarak, kâbus haline gelen yolun 2020 yılında tamamlanacağını kaydetti.

Erdoğan, kentin turizm potansiyelinin çok iyi olduğunu, Hitit medeniyeti ve kültür turizminin değerlendirilmek üzere adım atacaklarını belirterek, 2023’e Çorum’u elbirliğiyle taşıyacakları mesajını verdi. Çorum için bu yeni bir gelişme.

TALEPLER SAHAYA YANSIMADI

Netice olarak; günler öncesinden AK Parti Genel Merkezi’nin hazırladığı Çorum’un beklentilerini içeren raporda öne çıkan (havaalanı örneğinde olduğu gibi) yatırım taleplerinin sahaya yansımadığı görüldü.

Karadağ’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeden sonra şehre müjdeler çıkacağına dair kamuoyuna yaptığı açıklamanın içi dolmadı.

Cumhurbaşkanı’nın ziyareti öncesinde Ankara’da bir araya gelen siyaset ve bürokrasinin yerel temsilcilerinin sundukları belirtilen taleplerden ilk kez duyduğumuz ‘müjde’ olarak niteleyebileceğimiz  yeni bir yatırım da çıkmadı.

Bir önceki yorumumuzu hatırlayanlar olacaktır; özellikle Çorumlu’nun taleplerinde ilk sıralara yerleştirdiği ‘havaalanı’ mevzusunda yereldeki mevcut tablonun nasıl bir sonuç çıkaracağını merak ettiğimizi söylemiştik. Bugün bu merakımızı gidermiş olduk.

Diyeceğim odur ki, Dünya lideri Cumhurbaşkanımızı Çorum’da ağırlamak onur ve gurur verdi. Beklediğimiz müjdeleri alamasak ta Çorum için mücadele ve umutlar devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim 2018-01-29 16:44:03

Ahmet Sami Ceylan bu uçak buraya inecek demişti. Görüyoruz ki; başka bir uçaktan bahsetmiş. Hani vardı ya çocukken kağıttan uçurduğumuz.