Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahına Binevler benzeri dalma kavşak yapılması kararı, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan ve Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile yapılan ısrarlı girişimler neticesinde alınmıştı. Muhatapların direnci köprülü kavşak maliyetinin çok yüksek olmasını gerekçe göstermeleriydi. Israrın nedeni de buydu. Sonuçta köprülü kavşakta mutabakat sağlandı.

Teknik olarak bir problem yoksa, hastanenin hizmete girmesiyle araç ve yaya trafiğinin yoğunlaştığı hastane önüne battı-çıktı dalma kavşak yapılması elzem.

Öte yandan zaman zaman bölgeye sadece yaya üst geçidi yapılması yönünde görüşler ortaya atılıyor. Bu görüş mevzuya biraz daha açıklık getirmeyi zorunlu kılıyor.

Şöyle ki; Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi karşısında Hitit Üniversitesi Güney Kampüsü bulunuyor. İmar planında yaklaşık 500 dönüm arazi Sağlık Kampüsü olarak belirlendi. Bölgeye diş hekimliği fakültesi, tıp fakültesi, sağlık yüksek okulu vb. fakülteler inşa edilecek. Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri’nin hastane ile mutlak bağlantısı olması gerekiyor. Aynı zamanda stadyum, öğrenci yurtları, Erzurum Dede ve Ankara yolu konut ağırlıklı imar yapılanması düşünüldüğünde, Çorum’un geleceği için bölgeye dalma kavşak farz oluyor. Yaya üst geçidi ile ihtiyacın geçiştirilmesi fonksiyonel olmayacağı gibi trafik yoğunluğunu da azaltmayacak. Hatta yeni ve ciddi riskleri beraberinde getirecek.

Bugün ve geleceğe dönük sıkıntı ve riskler düşünülüp ona göre planlama yapılması sonradan daha da büyük sorunların yaşanmasının önüne geçecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.