4 dilde 51 bin Kur’an dağıttılar

İHH 10 ayrı ülkede 4 ayrı dilde 51 bin Kur'an-ı Kerim dağıtım

09 Ocak 2019 Çarşamba 17:53
4 dilde 51 bin Kur’an dağıttılar

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2018 yılında Nijer, Macaristan ve Kırım’ın da içerisinde bulunduğu 10 ayrı ülke ve bölgede 4 ayrı dilde 51 bin Kur'an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Demirel, Kur’an desteği için Çorumlu hayırseverlerin katkıda bulunabileceklerini belirterek, şöyle dedi:

“Kur'an-ı Kerim’in imkânsızlıklar yüzünden çok az bulunduğu Afrika ülkelerinde, her şeye rağmen Kur’an eğitimine büyük önem veriliyor. Kur’an Kurslarında bulunan kitapların da yıpranmış olması, eğitim sorununu daha da büyütüyor. Afrika’da ve dünyanın diğer coğrafyalarında bu gibi nedenlerle Kur’an-ı Kerim’e Mushaf olarak ulaşamayan çocuklar ve yetişkin Müslümanlar, özellikle Afrika ülkelerinde ayetleri Luh adı verilen tahtalara yazıp Kur’an-ı Kerim öğrenmeye ve hafız olmaya çalışıyor.

Afrika ile diğer ülke ve bölgelerdeki bu ihtiyacı gidermek için çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ise Kur'an-ı Kerim’i olmadığından dolayı eğitimlerini tahtalar üzerinde devam ettiren hafızlık öğrencilerine hayırseverlerin destekleriyle Kur'an-ı Kerim yardımlarında bulunuyor.

Bu kapsamda İHH, 2018 yılı içerisinde aralarında Nijer, Macaristan ve Kırım’ın da bulunduğu çoğunluğu Afrika’da olmak üzere 10 ayrı ülke ve bölgede toplamda 51 bin 380 Kur'an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdi. Yıl içerisinde Burkina Faso, Çad, Gana, Gine, Nijer, Sudan, Sierra Leone, Pakistan, Macaristan ve Kırım’da orijinal metnin dışında 4 ayrı dilde Kur'an-ı Kerim dağıtıldı.

KALPLER İSLAM’A ISINDIRILIYOR

Dağıtım yaptığımız ülkelerdeki camilerde Kur'an-ı Kerim çok az veya hiç bulunmamaktadır. Özellikle Kur’an Kurslarındaki Mushaf azlığından dolayı talebelerin ezber dersleri aksamaktadır.

Kur'an-ı Kerim ve mealli Kur'an-ı Kerim dağıtımlarındaki amaçlarımızın en başında ihtiyaç bulunan bölgelerdeki eksiklikleri gidermek geliyor. Bunun dışında da gayrimüslimlere mealli Kur'an-ı Kerim dağıtımı yaparak kalplerini İslam’a ısındırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz 2018 yılı içerisinde 37 bin 100 Kur'an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirirken 14 bin 280 Fransızca, Rusça, Ukraynaca ve Macarca mealli Kur'an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdik. Bu şekilde hayırseverlerimizin destekleriyle toplamda 51 bin 380 Kur'an-ı Kerim dağıtımı yapmış olduk.

Çorumlu Hayırseverler, Kur'an-ı Kerim dağıtımlarına destek olmak için bütün operatörlerden KURAN yazıp 4072’ye SMS göndererek 19 TL bağışta bulunabilir.

Kur'an-ı Kerim dağıtımlarına daha fazla destek olmak isteyen bağışçılar ise Çorum İHH Ofisimize gelerek (Murat Evler 6. Sk. No:12) Telefon: 0364 2242620 – 0538 8777655. Bankadan (KUR’AN-I KERİM) Açıklamasıyla Vakıf Katılım Çorum ŞB. İBAN: TR17 0021 0000 0001 9001 9000 01 - irşat faaliyetlerine destek olabilir.

Son Güncelleme: 10.01.2019 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.