Almanya’ya Çorumlu vekil

Almanya’da yaşayan Çorumlu Hakan Demir, dün gerçekleştirilen genel seçimlerde milletvekili oldu.

28 Eylül 2021 Salı 11:54
Almanya’ya Çorumlu vekil

Almanya’da yaşayan Çorumlu Hakan Demir, dün gerçekleştirilen genel seçimlerde milletvekili oldu.

Çorum merkeze bağlı Düdüklü köyü nüfusuna kayıtlı Almanya'ya yerleşen bir işçi ailesinin çocuğu olan Demir, seçimlerde milletvekili oldu. Öte yandan ülkede 18 Türk asıllı aday, milletvekili olarak Federal Meclise (Bundestag) girmeye hak kazandı.

Çorumlu Hakan Demir, SPD için Berlin'in Neukölln bölgesinden Federal Meclis seçimlerinde doğrudan aday olarak yarıştı ve yüzde 26 oranında oy toplayarak seçimi kazandı. Almanya siyasetinde üçüncü nesil Türkiye’yi temsil eden 36 yaşındaki milletvekili, güçlü bir sosyal devlet, adil eğitim, sağlam bir demokrasi ve sosyal bir iklim politikası için kampanya yürüttü. İlk defa aday olan ve seçilen Hakan Demir, Köln Radyosu’ndan Serap Doğan'a konuştu. Demir; "Dedem 1970'lerde Çorum'dan Almanya'ya geldi. Almanya'da 6 kişilik bir ailede büyüdüm. Felsefe ve Siyaset okudum ve Berlin'e taşındım. Seçildiğim için çok mutluyum. Almanya'daki Türklerin haklarını korumak için her şeyi yapacağız."dedi.

Son Güncelleme: 28.09.2021 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-09-28 22:45:32

Çorumda yaşasa işsiz kalırdı.. Çorumda Bir yerlere gelmek için cemaat tarikat dernek bir yerden torpilin olması lazım..

Avatar
Çorum 2021-09-28 16:37:02

Tebrikler