Alperen ruhuyla o topraklardalar

Başbakan Başmüşaviri ve Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Daimi Üyesi Dr. Cahit Bağcı ata topraklarında

13 Eylül 2017 Çarşamba 12:42
Alperen ruhuyla o topraklardalar

23,24,25. Dönem Çorum Milletvekili, Başbakan Başmüşaviri ve Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Daimi Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Kazakistan'ın Türkistan Vilayetinde Maarif Vakfı'nı temsilen bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulundu

MEB Yökseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çifci, Maarif Vakfı Kazakistan Direktörü Hüsnü Bircan ile birlikte Hoca Ahmet Yesevi'nin Türbesi’ni ziyaret edip  dua ederek programa başlayan  Bağcı, sosyal medya twitter hesabından yaptığı açıklamada izlenimlerini şöyle aktardı; "Horasan ve Anadolu Erenlerinin Piri, Seyhun'dan Tuna'ya, Türkistan'dan Bosnaya, Yunus Emre, Hacı Bektaşı veli, Sarı Saltuk, Ahi Evran, Şeyh Edebali gibi Türk dünyasının manevi önderleri ve alperenlerinin mürşidi, Pir-i Türkistan  Hoca Ahmet Yesevi'nin Manevi Huzurundayız. Duadayız" dedi.

‘Hoca Ahmet Yesevi'nin Manevi Huzurundan Ayrılamadık. Eşiğinde Oturduk. Dua Ettik. Alperen Ruhuyla Tazelendik. Sarı Saltuk gibi Seferimize Koyulduk.” diyen Bağcı, Maarif olarak tıpkı Hoca Ahmet Yesevi'nin  4 kıtaya yayılan talebeleri gibi Anadolu’nun irfan geleneğini ve Türkiye’nin birikimini tüm insanlığın hizmetine sunmak için yola çıktıklarını belirtti.

Bağcı ve Çiftci, Türkistan ziyaretlerinde kanaat önderleri, STK'lar ve yerel yöneticilerle görüştüler. Heyet daha sonra Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Ünviversitesi Akademik Yılı Açılışına katılarak birer konuşma yaptı. Başında bir Kazak takkesi ile kürsüye çıkan Bağcı, büyük sempati topladı ve alkış aldı.


Bağcı konuşmasında "Türkistanda Hoca Ahmet Yesevi'nin yanı başında Türk ve Kazak devletlerinin himayelerindeki bu üniversite, bu toprakların ilim, irfan ve hikmeti ile tüm Türk yurtlarında barış, kardeşlik, birlik, dirlik, huzur ve müreffeh bir yaşam inşa edecek ve insanlığın barışına katkı sağlayacaktır." diye konuştu.


Türkiye Cumhuriyeti Devletinin himayesinde kurulan Maarif Vakfı’nın amaçları ve hedefleri hakkında bilgi veren Bağcı, şöyle devam etti; "Maarif Vakfı’nın amacı insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alan bir anlayışla tüm dünyada iyi insanlar yetiştirmektir. İlmini ve irfanını insanlığın barış ve esenliği için kullanacak erdemli bireyler yetiştiren güvenilir kurum olacağız. Ahmet Yesevi Üniversitesinden yetişen gençler bizim Türk dünyasında en önemli  çalışma arkadaşlarımız olacak.”


Türki heyete  plaket verilirken ayrıca akademik cübbe giydirildi. Bağcı ve Bülent çiftci daha sonra üniversiteyi gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

AHMET YESEVİ’YE VEDA


Bağcı ve beraberindeki heyet Ahmet Yesevi Türbesi’ne veda ziyareti yaparak ayrıldılar. Bağcı, duygularını şu sözlerle ifade etti; "Türkistan'a ve Hoca Ahmet Yesevi'ye veda ettik. Hüzünlendik. Azığımız hikmet olsun. Türkistan'dan yükselen ruh geleceğimizi yeniden inşa etsin. Türkistan İki Dünya Eşiği. Türkistan Er Kişi Beşiği."

Bağcı ve beraberindeki heyet Almatı'ya geçerek çalışmalarını sürdürecek.










Son Güncelleme: 13.09.2017 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.