Çarpıcı Kudüs izlenimleri

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Kudüs ziyaretinden çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu

30 Aralık 2017 Cumartesi 01:18
Çarpıcı Kudüs izlenimleri

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkan Yardımcıları Haydar Kurtaran, Mehmet Yıldız, Fikret Merdoğlu ve İSOMDER İl Başkanı Abdullah Gökgöz, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir’i ziyaret etti.

SP İl Başkan Yardımcısı Haydar Kurtaran, ümmetin kanayan yarası olan Kudüs meselesini yakından takip ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde bölgeye giden Başkan Yardımcısı Alper Zahir ise izlenimlerini aktardı. Filistin’in abluka altında ve sadece iki ülkenin oradaki müslümanlara yardım götürdüğünü belirten Zahir, şöyle devam etti; “Biz orada bir kaç dernek başkanıyla görüştükOnlardan aldığımız bilgiler İran ve Türkiye'den başka hiç bir ülke Filistin'e yardım etmiyor. İran ciddi yadım yapıyor, bizim ülkemizde bazı kesimlerin İran hakkında farklı bakış açıları var. Bu durum İsrail ve Amerika'nın oyunu, bunu her yerde dile getiriyorum, bu oyuna gelmeyelim. Bizi İran'la karşı karşıya getirmek, çatıştırmak, savaştırmak istiyorlar. Bizim şuurlu olmamız diğer İslam ülkelerinin de bu şuurla birlik içinde olması lazım.

Filistin yüz ölçümü bugün Antalya kadar, ama nüfusu  yaklaşık 12 milyon civarında. Resmi bir sayım yapılmıyor, çok az bir alanda Filistin polisi var, diğer kesimler hep İsrail polisinin hakimiyeti altında.

Filistin'e giriş çıkışlar hep İsrail'in kontrolünde. Bugün Filistin Devlet Başkanı da yurt dışına çıkması için Telaviv Havaalanı’ndan İsrail polisinin önünden geçiyor, ya da Ürdün üzerinden çıkış yapıyor.

İsrail korkak bir millet, bizim orada olmamızdan, Türklerin orada olmasından çok rahatsız oluyorlar. Çünkü 400 yıl gibi bir zaman bu bölgede egemen olmuşuz. Filistinliler bu coğrafyanın tekrar İslam’ın eline geçeceği inancındalar ve bu yüzden bizleri çok seviyorlar. İsrail de bundan rahatsız oluyor.

Filistinlileri orada ekonomik yönden boğmak istiyorlar, her türlü sıkıntıyı vermeye çalışıyorlar. Hani bazı insanlar anlatıyorlar ya, Filistinliler topraklarını sattığını iddia ediyorlar. Açın internette görürsünüz. Talha Uğurluel diye bir tarihçi yazar var. Filistin'de bir vatandaşla görüşüyor İsrail'in o kişiye bir servet verdiğini, kendi topraklarını satmasını istediğini ve kendisinin kabul etmediğini söylüyor. Bugün orayı satsa İstanbul'da bir yalı alınabileceğini söylüyor. Filistin halkı artık ölümü bekler halde, bizim o bölgeye gelip kurtarılacakları günü bekliyorlar.

Biz hepimiz fert olarak o topraklara gidip, orada yaşayan esnafa, halka maddi olarak destek olmamız lazım. Umreye giden bir insan tekrar Umreye gideceğine buraya gelsin. Burada Müslümanlara yardım etsinler, gidemiyorsan bile oraya yardım götüren kuruluşlara bağışta bulunsunlar.

Bugün o bölge için Doğu Kudüs, Batı Kudüs kelimesi telaffuz ediliyor. Keşke bu söylenmeseydi orada görüştüğümüz dernekte bulunan rehber Türkiye'de yetişmiş inançlı bir kardeşimiz. Keşke bu söylenmeseydi diyor. Doğu Kudüs olarak tabir edilen yüzde 16’lık kesimi bile şuan İsrail'in elinde, oraya bile sahip çıkamıyoruz diyor.

Buraya gelen Müslümanların bir daha gelmemeleri için 2,5 saat hava alanında bekletiyorlar, didik didik arıyorlar, dönüşte de türlü sıkıntılar çıkarıyorlar .

Biz çalışacağız Sen çaba göstereceksin, bu zulmün ortadan kalkması için mücadele edeceksin, o zaman Allah'ın yardımı gelir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.