Doğu Türkistan zulme direniyor

Çin'in zulmü sürüyor.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 11:08
Doğu Türkistan zulme direniyor

Inca News'te yer alan habere göre; 18 Haziran tarihinde Kaşgar Belediyesine bağlı 18. Okulun 2. Sınıfında okumakta olan 8 yaşındaki Doğu Türkistanlı Müslüman kız, Çin polisi tarafından tecavüze uğradı. Polis tecavüz ettikten sonra kız çocuğunu boğarak öldürdü. Daha sonra parçalara ayırıp bir sokağa terk etti. Polis halen görevine devam ediyor.

Olayın ardından ayaklanan Doğu Türkistanlı Müslümanlar, Çin polisiyle çatışmaya başladı. Bugün de dahil çıkan olaylarda 50’den fazla Doğu Türkistanlı hayatlarını kaybetti.

Çin Hükümeti’nin Doğu Türkistan’daki baskıları son yıllarda artmaya başlamıştı. Peçe takmak isteyen kadınlara 1500 yuan(470tl) ceza veriliyor ve 10 gün hapse atılıyor. Bu fiyat Doğu Türkistan’da bir aylık asgari maaştan daha fazla.

Olayların yaşadığı Turfan bölgesine Çin Hükümeti tarafından 6 milyon Çinli yerleştirilmiş. Gelen Çinliler Müslüman halkın dükkanlarına ve arazilerine el koymuşlar.

Çin hükümeti tankları yürütüyor

Doğu Türkistanlı Müslümanlar ile Çin polisi arasında çatışmalar devam ediyor.

Doğu Türkistan`ın Kaşgar kentine bağlı tüm kasaba ve yerleşim birimlerinde Komünist Çin rejimi tarafında tank ve panzerler yürütüldü. Çin yönetimi Doğu Türkistan sokaklarında terör estiriyor.

2009 yılındaki Urumçi katliamına benzer yeni bir katliamın yaşanmasından endişe ediliyor.

Uygurlu yüzlerce Müslüman`ın tutuklanarak Çin zindanlarına götürüldüğü ve kendilerinden haber alınamadığı bildirildi.

Doğu Türkistan`ın Urumçi ve Turpan kentinde başlayan olaylarda Doğu Türkistanlı 50 Müslüman katledilirken, çatışmaların Kaşgar ve Hoten şehirlerine de sıçradığı yüzlerce Müslüman`ın tutuklandığı ve çoğunun da yaralandığı öğrenildi.

Kaşgara bağlı tüm yerleşim merkezlerinde Devlet terörü estiren Komünist Çin rejimi, Doğu Türkistan`daki bütün cadde ve sokakların başına seyyar barikatlar kurmuş durumda.

Hemen hemen her noktaya yerleştirilen seyyar barikatların, katliamdan kaçan Uygurlu Müslümanları engellemeyi hedeflediği ifade edildi.

Bütün dükkan, şirket ve ticarethanelere ani baskınlar düzenleyen Çin, İslami DVD, VCD ve kitap gibi sesli-görüntülü materyalleri suç kapsamında değerlendiriyor.

Hastahaneler ile taksi ve halk otobüsü gibi araçlara sakallı-peçeli insanların binmesi yasaklanmış durumda.

Tesettürlü ve sakallı birini aracına alan kişiler Çin yönetimi tarafından trafikten men ediliyorlar.

Bölgede Müslümanlara yönelik cadı avının kesintisiz bir şekilde sürdüğü öğrenildi.
Doğu Türkistan İçin Oturma Eylemi Başlatıldı
Türkistan'ın Doğu tarafını işgal eden Çin devleti çoluk çocuk demeden katliam yapıyor. Bu katliamlara sesiz kalmayan bir grup Müslüman Anadolu genci, Çin Konsolosluğu'nun bulunduğu Tarabya'da oturma eylemi başlattı.






(İLKHA-habervaktim)

 



 

Son Güncelleme: 01.07.2013 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165