Hindistan’da Müslümanlara zulme tepki

Erbakan Vakfı ve Selamet Uluslararası İnsani Yardım Derneği Çorum İl Temsilciliği, Hindistan'da Müslüman topluma yönelik şiddete tepki gösterdi.

06 Mart 2020 Cuma 23:42
Hindistan’da Müslümanlara zulme tepki

Erbakan Vakfı ve Selamet Uluslararası İnsani Yardım Derneği Çorum İl Temsilciliği, Hindistan'da Müslüman topluma yönelik şiddete tepki gösterdi.


Müslüman karşıtı şiddetin çığrından çıktığı belirtilen açıklamada,  Hindu çeteler tarafından Müslümanlara yapılan zulme dikkat çekilerek, şu bilgilere yer verildi; “Hintli Müslüman kardeşlerimize yapılan bu insanlık dışı olaylar Trump'ın ziyareti sonrası şiddetini artırdı. Camilere zarar veren Hindu yamyamlar, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yakıyorlar, gördükleri Müslümanı sokak ortasında işkence etmek suretiyle linç ederek yerlerde sürüklüyorlar. Bu vahşice saldırılarda son dört günde 35 Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı kardeşimiz var. Hindistan'da Pakistan, Afganistan ve Bangladeş'ten gelen 'Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyan' dini grubları mensuplarının vatandaş olmasını kolaylaştıran fakat Müslümanları kapsam dışı bırakan 'vatandaşlık yasası' na isyan eden Hindistan'lı Müslüman kardeşlerimize yapılan bu insanlık dışı olayları şiddetle kınıyoruz. Unutmayalım Hint'li Müslüman kardeşlerimiz hep bizim yanımızda oldular. Osmanlı zamanında ineklerini satarak bizlere 3 defa maddi destekte bulundular. En zor anımızda yanımızda olan Hintli Müslüman kardeşlerimize yapılan bu katliamı dünyaya duyurmak bizim en başta insanlık vazifemizdir.


13 Aralık'ta Hindistan Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind imzasıyla yürürlüğe giren bu skandal yasanın derhal yürürlükten kaldırılmasını bir insanlık görevimiz olarak ifade etmek istiyoruz. Özellikle Müslüman kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadıkları Maujpur, Mustafabad, Jaffrabad, Shiv ve Vihar bölgelerinde yaşanan bu olaylarda yamyam çetelerin yaptıkları zulme sessiz kalan dünyanın dikkatini çekmek istiyiruz. Her zaman mazlum ve mağdurun yanında olan Türkiye'mizden de Hindistan'lı Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğunu tüm dünya'ya göstermesini başta Stk'lar olmak üzere herkesi bu zulme dikkat çekmelerini bekliyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın da bu konuyla ilgili olarak Hindistan devleti nezdinde girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. Erbakan Hocamız tarafından kurulan D 8'in bu olay başta olmak üzere tüm dünyadaki Müslümanların uğradıkları haksızlıkların son bulması için etkinleşmesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir, D8'in artık gerçek hüviyetine dönmesini ve ses getirici adımlar atmasını hükümetimizden bekliyoruz. Çünkü; D8 bir düşünce kuruluşu değildir, fiili icraat yapmak için Erbakan Hocamız tarafından kurulmuştur.
Müslümanlar her iklimde bu dünyanın katledilenleri, yurtlarından sürülenleri, evleri yakılanları, namusları kirletilenleri oldular. Müslüman kadının namusu bütün Ümmet'in namusudur. Hindistan'da putperest Modi hükümetinin katilleri Müslüman Kadınların kıyafetlerini yırtarak üzerlerinden alıyor. Orada direnen 300 milyon Müslümana davalarının davamız olduğunu ilan edelim, moral verelim.
Son olarak diyoruz ki; Müslümanlar öldürülüp, Kur'an-ı Kerim yakılırken ses ver Müslüman diyoruz. Üzerlerindeki kıyafetleri zorla çıkarılan Hintli Müslüman kadınların feryatlarını dünyaya duyurmak için ses ver kardeşim.
Duamız şudur; Hindistanda bağrından İmam-ı Rabbani, Şah Veliyyullah, el-Keşmiri(ra) gibi alimler çıkaran şimdi ise dükkanları yağmalanan, Camileri yakılan, Medreseleri kapatılan, Kadınlarının örtüsüne namahrem eli uzanan Hind Müminlerini aziz düşmanlarını ellerimizle zelil eyle Ya Rabbi. Müslümana zulmedenleri zelil eyle Ya Rabbi.
Unutma ki, İdlib Hindistan, Hindistan İdlib’dir. Emperyalistlerin İdlib'de de Doğu Türkistan'da da, Hindistan'da da, Keşmir'de de, Filistin'de de, Kudüs'te de, Arakan'da da tek hedefi İslam’dır. Zulme rıza gösteremeyiz.”


 

Son Güncelleme: 07.03.2020 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasemin 2020-03-07 14:47:58

ALLAH'IM hintliler müslümanlara zulüm yapıyorlar türlü işkence yapıyor Hint hükümeti ve müslümanlara zulüm yapanları sana havale ediyoruz

Avatar
Yasemine cevap olsun 2020-03-07 21:53:08

Kendi ülkemde akp tarafından hakkım yendi çalındı. Allahım kendi ülkemin yöneticileri sana havale ediyorum

Avatar
Çorum 2020-03-08 14:09:17

Ülkemızde de Müslüman takliti yapanların yaptıgı zulumlere ses çıkarın hadi.. Çorum'da yenilen kul haklarını da yazın

Avatar
Helin 2021-02-12 21:31:20

Bu kardeşlerimize her baktığımda içim parçalanıyor. Türkiye acil bir çözüm bulmalı. Rabbim yalvarıyorum şu dünyada zulmü yapanlara asla gün yüzü gösterme. Ey sonsuz merhameti olan yüce Rabbim sen bu acı çeken mü'min kardeşlerimin sesini duyuyorsun onların ahını yerde bırakma.AMİN