Hocalı, tarihin en vahşi katliamı

Ülkü Ocakları Başkanı M. Yavuz Ünlü, 20. yüzyılın son çeyreğinde Hocalı'da yaşanan ların en vahşi katliam olduğunu açıkladı.

26 Şubat 2019 Salı 14:01
Hocalı, tarihin en vahşi katliamı

Ülkü Ocakları Başkanı M. Yavuz Ünlü, 20. yüzyılın son çeyreği, 21. yüzyılın eşiğinde Ermeni güçlerinin 1992 yılının 25 Şubat’ını 26 Şubat'a bağlayan gecesinde bölgedeki 366. Rus Alayının da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı kasabasında bir işgal harekâtına giriştiğini, bu işgalin bir imha ve soykırım harekatına dönüştüğünü, kasabada bulunan genç yaşlı, kadın erkek bütün siviller bu katliamın birer kurbanı haline geldiğini bildirdi. Kana susamış bir sırtlan kümesi gibi kasabaya saldıran Ermeni teröristlerin, hamile kadınların karınlarını deşmek, kundaktaki bebeklerin uzuvlarını kesmek gibi insan vicdanının asla kabullenemeyeceği şenaatleri işlemekten çekinmediğini belirten Ünlü, açıklamasında şöyle dedi; “Soydaşlarımıza karşı; insanlık tarihinin görüp görebileceği en kanlı ve vahşi saldırıyı canavarca hislerle ve bir psikopat zevkiyle gerçekleştiren bu sırtlan sürüsü, 21. yüzyılın şafağında bütün dünyanın gözleri önünde bir halkın nasıl soykırıma tabi tutulduğunu arsızca göstermiştir. Azerbaycan hükümeti tarafından açıklanan resmi verilere göre: 83 çocuk, 106 kadın ve 70'ten fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 insan katledilmiş, 487 kişi ağır yaralanmıştır. 1275 kişi rehin alınmış ve 150 kişinin ise kayıp olduğu bildirilmiştir.

Hür dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilen bu soykırım göstermiştir ki ölen yalnızca Hocalı'daki soydaşlarımız değil bizatihi insanlığın kendisidir.

27 yıl önce Ermenilerin Hocalı'da estirdiği terör ve yaptığı soykırım karşısında insanlık üç maymunu oynasa da; bizler dilimizin, dinimizin ve her şeyin ötesinde insanlığımızın bir gereği olarak susmayacak, kan içici Ermeni sırtlanların katilliğini yüzlerine haykıracağız.

Bu vahşi soykırımda hayatını kaybeden kardeşlerimizin acısını hala yüreğimizde hissettiğimizi belirtmek istiyorum. Bu kanlı saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, aziz Türk milletine tekrar başsağlığı diliyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene!

Son Güncelleme: 26.02.2019 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.