Hyundai dayanıklılık testine hazır

Hyundai’nin başta i20 WRC olmak üzere tüm model ağını geliştirmek için Nürburgring’de açtığı test merkezi resmi olarak faaliyetlerine başladı.

21 Eylül 2013 Cumartesi 09:52
 Hyundai dayanıklılık testine hazır

Hyundai’nin başta i20 WRC olmak üzere tüm model ağını geliştirmek için Nürburgring’de açtığı test merkezi resmi olarak faaliyetlerine başladı. Toplam 6.6 milyonluk yatırımla kurulan test merkezi, Almanya’nın ünlü yarış pisti Nürburgring’in içinde yer alıyor.

Rüsselsheim’de tasarlanarak geliştirilen Hyundai modellerinın zorlu virajları ve uzun düzlükleri olan pistte dayanıklılık testlerine tabi tutulacağını belirten Karataş Otomotiv Satış Müdürü İbrahim Saçmacı, tam zamanlı testlerin yapılacağı merkezin asıl amacının araçların yol performanslarını maksimum seviyelere çıkarmak olacağını söyledi.

Sürüş dinamiklerinin ön planda tutulacağı testlerde motor, mekanik ve süspansiyon sistemlerinin en iyi şekilde çalışması için gerekli ayarlamaların yapılmasına olanak sağlanacağını da bildiren Saçmacı, “Hyundai'nin son yıllarda büyük atılım gösterdiği tasarım felsefesinin yanısıra sürüş performanslarının en iyi seviyelere yükselmesi de gelişmişliğin en önemli sembolü olacak.” dedi.

Islak-kuru zeminde 480 tur

Hyundai’nin dayanıklılık testlerinde her model için ayrı ayrı olarak hem kuru, hem de ıslak zeminde 480 kez tam tur atıldığını kaydeden Saçmacı, araç testleri ile ilgili şunları söyledi; “Nürburgring Pisti'nde yapılan bu testler sayesinde, en az altı hafta içinde 180.000 km kadar ciddi bir sürüş deneyimi elde edilmiş olacak. Her tur esnasında testte elde edilen bilgiler bir bilgisayar aracılığıyla merkeze iletiliyor. Direksiyon tepkileri, şase dinamizmi, süspansiyon hareketleri ve sürüş karakteristiği anında takip edilerek değerlendirilmiş oluyor. Böylece test sırasında elde edilen bilgiler doğrudan ürün geliştirme bölümüne gönderiliyor. Bu sayede, Hyundai Motor Avrupa mühendisleri yeni modelleri geliştirirken elde edilen bu verilerden yola çıkarak gelecek nesillerin çok daha keyifli otomobiller olmasını sağlayacaklar.”

3 bin 622 metrekarelik bir alan üzerine kurulan test merkezinin yapımına Haziran 2012'de başlanmıştı. 15 aydan daha kısa sürede bitirilerek faaliyete açılan merkez binasında atölyeler, çalışma ofisleri ve ziyaretçi alanları bulunuyor.




Son Güncelleme: 21.09.2013 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.