İdlib'e yeni okul

Suriye’nin İdlib şehrinde savaş mağduru 300 çocuğun eğitim göreceği Babiska Kampı Okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

13 Kasım 2019 Çarşamba 15:25
İdlib'e yeni okul

Suriye’nin İdlib şehrinde savaş mağduru 300 çocuğun eğitim göreceği Babiska Kampı Okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Çorum İHHİd Başkanı Selim Özkabakçı’nın verdiği bilgiye göre, iç savaşın devam ettiği Suriye’nin İdlib kırsalındaki Babiska Kampı içerisinde yer alan bir bina, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Fetih-Der tarafından bakım-onarım çalışması yapılarak okula dönüştürüldü. Kampta yaşayan 300 çocuğun eğitim göreceği 9 dersliğin bulunduğu Babiska Kampı Okulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, okulun 1 yıllık yönetim masraflarını üstlenen Endonezya merkezli Golden Future Foundation Kurumu temsilcileri, İHH ile Fetih-Der yetkilileri ve 300 öğrenci katıldı.
Okulun açılış töreninde konuşan Golden Future Foundation Başkanı Adjeng Kristinawati, dünyanın dört bir yanında savaşların mağdur ettiği çocukların her birine sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kristinawati, İdlib’te anlamlı bir projenin hayata geçirildiğini söyleyerek, “İdlib’te faaliyete girecek olan bu okul büyük anlam ifade ediyor. Babiska Kampı Okulu’ndaki öğrencilere destek olmak amacıyla okulun 1 yıllık idari giderlerini karşıladık. Umarım buradan geleceğe umutla bakan bireyler yetişir. Bize bu imkanı sunduğu için İHH yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Babiska Kampı Okulu, toplu dua merasimi ve kurdele kesimi ile hizmete açıldı. Toplam 9 dersliğin bulunduğu okulda 12 öğretmen ile ilk ve ortaokul seviyesindeki 300 öğrenciye eğitim verilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.