İsrail Türkiye'den çekiniyor

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kudüs izlenimlerini aktardı

13 Ocak 2018 Cumartesi 13:05
İsrail Türkiye'den çekiniyor

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen “Geleceğe Ayna Tutuyoruz Projesi” kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı Kudüs ziyaretiyle ilgili bilgiler aktaran Turhan Candan, Kudüs izlenimleri Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve velileri ile paylaştı. Şehit Erol Olçok Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yakup Duran, okul öğretmenleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Söyleşisine Zeytin Dağı ve önemli üç tepe hakkında açıklama yaparak başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, bu tepelerde Peygamberlerin önemli olaylar yaşadığını ve tarihteki önemli anların meydana geldiğini vurguladı. Candan, “Osmanlı’nın 1917’de çekilmeden önce karargâhı Zeytin Dağı’nda bulunuyor. Peygamber Efendimiz Kudüs’e geldiğinde burada herhangi bir cami yoktu. Hz. Adem’den beri bulunan bir duvarı sütre olarak kullandı. Sokaklar okul gibi, duvarlardaki yazılar hep direnişle ilgili. Sokaklarda direnmeyi öğreniyor Filistinliler. Kudüs’te bir Nüfus teyzemiz var. Bütün yıldırma çalışmaları ve evini kurşunlamalarına rağmen evini terk etmemiş. Adeta Mescidi Aksa’nın bekçisi” dedi.

İsraillilerin Türklerden ve Türk bayrağından çok çekindiklerini ifade eden Candan, “Filistin’de Türklerin varlığı ile yokluğu arasında çok büyük bir fark var. Kudüs’e girerken İsrail askerleri üzerinizde Türk Bayrağı var mı diye soruyor? Filistin meselesi bizim bireysel olarak bir meselemiz. Herkes Filistin’i fethetme girişiminde bulunamayabilir ama içimizde böyle bir yara olsun. Yahudiler böyle yaptılar ve Kudüs’e sahip oldular. Er geç Kudüs Müslümanların hâkimiyetine girecek. Allah onu bizim neslimize nasip etsin.” diye konuştu.  

“Geleceğe Ayna Tutuyoruz Projesi” kapsamında 15 günde bir toplantı yaptıklarını belirten Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yakup Duran, kendilerini kırmayıp söyleşiye katıldığı için Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’a teşekkür etti.

Yakup Duran, Türkiye’de bir daha 28 Şubatlar, 15 Temmuzlar olmasın diye velileri bilgilendirdiklerini ve öğrenci bilinçlendirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165