İsrail'den çarpıcı Türkiye iddiası

SIBAT Başkanı Tuğgeneral Shemaya Avieli, "Türkiye'ye yapılan silah ihracatı hiçbir zaman durmadığı gibi, İsrail devletinin çıkarları korunarak devam etmektedir' dedi...

24 Temmuz 2013 Çarşamba 15:20
 İsrail'den çarpıcı Türkiye iddiası


Haaretz’in haberine göre, İsrail Savunma Bakanlığı Yabancı Savunma Yardım ve İhracat Dairesi (SIBAT) Başkanı Tuğgeneral Shemaya Avieli, Türkiye, Vietnam, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerin silah pazarları olarak “gelişmekte olan ülke” statüsünde olduklarını belirttikten sonra, Türkiye ile İsrail arasında yaşanan siyasi krize değinerek, “Türkiye’ye yapılan silah ihracatı hiçbir zaman durmadığı gibi, İsrail devletinin çıkarları korunarak devam etmektedir.

Geçmiş yıllardaki ilişkilerin aynen devam etmediği doğrudur. Ancak rakamlara bakılırsa Türkiye’ye yapılan silah ihracatı hiçbir zaman sıfır olmamıştır” dedi.

Türkiye’ye silah ihracının büyük bir bölümünün halen devam etmekte olan ve eski kontratlar çerçevesinde yapıldığını belirten SIBA Başkanı, “Ancak Türkiye’den yeni alışveriş talepleri de var, biz de bunları inceliyoruz” diye konuştu.

Silah ihracatında dünyada ilk 10 ülke arasında yer alan ve geçen yıl 7.4 milyar dolarlık ihracat yapan İsrail’in en büyük ihracat kalemini casus uçaklar oluşturuyor.





Son Güncelleme: 24.07.2013 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165