Karadağ heyetine Çorum daveti

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Karadağ Cumhuriyeti Parlamento heyetini konuk etti, ayrıca Çorum'a davet etti.

24 Şubat 2020 Pazartesi 18:01
Karadağ heyetine Çorum daveti

Karadağ Cumhuriyeti Parlamento Başkanı İvan Brajoviç, Parlemento Başkan Yardımcısı ve Karadağ-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Genci Nımanbegu, Dostluk Grubu Üyesi Milletvekilleri Suad Numanovıç ve Branka Tanasıjevic’ten oluşan Karadağ Parlamento heyeti, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un’ daveti üzerine Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Karadağ Parlamento Başkanı İvan Brajoviç, ve beraberindeki parlamento heyetini, TBMM adına  Ankara Esenboğa Havalimanında Türkiye-Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu karşıladı. Heyet hep birlikte Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu’nun resmi konutunda toplantıya katıldı. Ülkeler arasında iyi düzeydeki ilişkilerin daha üst seviyelere taşınması hususunda görüşmeler gerçekleştirildi.

Aynı gün içerisinde Dışişleri Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır ve Dosluk Grubu Başkanı Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun da katılımıyla TBMM’de Karadağ Parlamento Başkanı İvan Brajoviç ve beraberindeki parlamento heyeti ile bir toplantı yaptı. Ülkelerin karşılıklı iyi düzeyde olan ilişkilerinin daha da iyi düzeye getirilmesi ve pekiştirilmesi için yapılması gerekenler üzerine istişarelerde bulunuldu.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Karadağ Parlamento Başkanı İvan Brajoviç, ve beraberindeki heyetle yapılan görüşmede Türkiye/Karadağ ilişkileri değerlendirildi. Önceki dönem Türkiye/Karadağ Dostluk Grubu Başkalığı görevini de yürütmüş olan Şentop, döneminde gerçekleştirilen faaliyetlere değindi ve ilişkilerin geldiği memnuniyet verici durum nedeniyle tarafları tebrik etti. İyi ilişkilerin daha üst seviyelere taşınması hususunda her türlü gayretin gösterileceğini ifade etti.

Toplantının ardından hain 15 Temmuz FETÖ ihaneti konusu değerlendirilerek, bu konuda ülkemize tam destek veren Karadağ heyeti ile15 Temmuz gecesi gazi meclise yapılan saldırı mekânları ziyaret edildi.

Meclis turundan sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gidilerek, geçmişle geleceği birleştiren, eşsiz hazineleri barındıran ve 7-24 vatandaa hizmet edecek olan, Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Millet Kütüphanesi’nin açılış programına katılım sağlandı. Karadağ Parlemanto Başkanı, TBMM Başkanız, Cumhurbaşkanı ile birlikte açılış kurdelasını kesti.. Ülkemize resmi ziyaret için gelen Karadağ resmi heyeti ülkemizde yaşanan tarihi bir ana da şahitlik etmiş oldu. Meclis Başkanı ile birlikte halkın hizmetine sunulan Millet Kütüphanesi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gezilerek tanıtıldı.

Türkiye-Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Erol Kavuncu ve Dostluk Grubu Üyesi Milletvekilleri; misafirleri, dost, kardeş, müttefik, Karadağ'ın Parlamento Başkanı Ivan Brajoviç ve beraberindeki heyet üyeleri ile çalışma yemeğinde bir araya gelerek ülkelerin ilişkileri değerlendirdi.

Dostluk Grubu Başkanı Erol Kavuncu; heyete kendi dillerinde ‘evinize hoş geldiniz’ diyerek dostluk grubu üyelerini tanıttı. Ülkeler arasındaki, kültürel, ekonomik, siyasi, askeri ilişkilerin üst düzeyde olmasının karşılıklı ilişkilere bağlı olduğunu belirten Kavuncu, Türkiye ve Karadağ’ın iki dost ve kardeş ülke olarak Balkanlar’da ortak bir dış politika vizyonuna sahip olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin Karadağ’a yatırım yapan dünyada 5’inci ülke konumunda olduğunun altını çizdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Karadağ ziyaretinde imzalanan anlaşmayla, Karadağ’ın konsolosluk hizmeti veremediği, dış misyonunun bulunmadığı ülke ve şehirlerde, konsolosluklarımızın bu ülkelerde yaşayan dost, kardeş Karadağ vatandaşlarına hizmet verecek olmasının önemli olduğunu ve büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etti. Karadağ Ankara Büyükelçisi Perişa Kastratoviç’i Karadağ’ın emaneti olarak gördüğünü belirterek, Podgoritsa'daki Türk Büyükelçisi Songül Ozan ile koordineli olarak çalışacaklarına olan inancım tam olduğunu ve ilişkilerin daha da iyileştirileceğini söyledi. Kavuncu, “Türkiye Karadağ’ın hakiki dostudur, Karadağ’ın başarısı Türkiye’nin başarısıdır. 83 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti olarak Karadağ’ın yanındayız. Ayrıca önümüzdeki günlerde Karadağ-Türkiye Dostluk Grubunu ülkemize davet edeceğiz.” dedi.

Karadağ Parlamento Başkanı Sayın İvan Brajoviç ise Türkiye’ye geldikleri andan itibaren kendilerine olan davranışlarla ülkemizin gerçek dost olduğunu gösterdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadağ ziyaretlerini beklediklerini söyledi. Ülkeler arasında yapılan ziyaretlerin siyasi, ekonomik, askeri, kültürel alanlardaki iyi ilişkilerin daha üst seviyelere taşınmasında çok önemli olduğunu ifade etti.

1863 yılında Karadağ’ın ilk yurt dışı temsilciliğinin İstanbul’a açıldığı hatırlatıldı. Karadağ ile Türkiye’nin 140 yıla dayanan resmi ilişkileri olduğu ve Karadağ’ın terör de dâhil her durumda Türkiye’nin yanında olduğu vurgulandı. Türkiye ile üst düzeyde olan ilişkilere Karadağlı vatandaşların ülkemizde yaşamasının da önemli katkısı olduğunu belirten İvan, Türkiye’de yaşayan Karadağlılara ‘Nereden geldiğinizi unutmayın ama yaşadığınız ülkeye de sahip çıkın.’ Sözlerini hatırlattığını kaydetti. Gerçek dostların birbirlerinin başarısından gurur duyacağını ve zor zamanlarda yanında olacağını hatırlatarak, her durumda Türkiye’nin yanında olacağını ifade etti. TBMM’nin 100 yıl kutlamalarına 23 Nisan 2020 tarihinde de memnuniyetle katılım sağlayacağını belirtti. Erol Kavuncu ve beraberindeki heyetin Karadağ’a gerçekleştirecekleri ziyareti sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

Toplantıda, ülkeler arasındaki siyasi, askeri, ekonomik, kültürel ilişkilerin daha üst seviyelere taşınması hususunda fikir birliğine varıldı.

Türkiye-Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Erol Kavuncu,  heyeti ilerleyen dönemde Çorum’a da davet etti.

Son Güncelleme: 24.02.2020 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet özmen 2020-02-25 00:26:47

boş işler oraganizede fabrikalar patır patır işçi çıkarıyor

Avatar
KAVUN 2020-02-25 01:43:38

Erölcüğüm yine günlerde. Akşam da kısır günü varmış. Çalışan vekil böyle olur????

Avatar
Recep 2020-02-25 11:06:34

Sn Kavuncu görev ve sorumluluğunun gereği ülkemizi temsil etmiş vazifesini yapmış klavye kahramanları Allah sizi ıslah etsin ne deyim

Avatar
Torpilli vekilin torpilli evlatlari 2020-02-25 14:54:42

Sayin vekilim benim diplomam kızınız ve damadinizdan üstün. Beni de işe alır mısınız efendim.

banner165